Το δικό μου Σχολείο

LIVE – Το «έξυπνο κράνος» των Εκπ. Μπουγά στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας στο Βελιγράδι

ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ “ΕΞΥΠΝΟΥ ΚΡΑΝΟΥΣ” ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ- ΑΥΡΙΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Παρουσία 10 κριτών, όλοι τους υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, έγινε η παρουσίαση της ελληνικής εικονικής επιχείρησης HELMET, από την ομάδα των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Οι Καλαματιανοί μαθητές και μαθήτριες εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα μας, ως εθνική αποστολή, μετά και τη διάκρισή τους στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό και την κατάκτηση του τίτλου της “Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης 2018”.

Την εφεύρεσή τους “έξυπνο κράνος” παρουσίασαν σήμερα και στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Νέων, Junior Achievement Europe, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και διεκδικώντας τον τίτλο «Company Οf The Year 2018» μεταξύ 38 διεθνών μαθητικών ομάδων.

Πανέτοιμοι και ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή τους τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Mαθητικής Επιχειρηματικότητας οι 19 μαθητές «επιχειρηματίες» της Β’ Λυκείου από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα, ιδρυτές της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης «Helm.e.t», κατά την διάρκεια της παρουσίασης.

Τα αποτελέσματα του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν αύριο το βράδυ στις 22:00 στο Βελιγράδι. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν ακόμα 38 ομάδες μαθητών από Ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του Junior Achievement Europe.

Κάθε ομάδα εκπροσωπείται από 5 μαθητές «διευθυντικά στελέχη» της μαθητικής «επιχείρησης» οι οποίοι πραγματοποιούν την επίσημη παρουσίαση και δίνουν συνεντεύξεις στους 10 κριτές που είναι υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων.

Οι πέντε μαθητές που παρουσίασαν την «Helm.e.t.» είναι:

Γιάννης Μπουγάς: Γενικός Διευθυντής

Διονύσης Μακρής: Διευθυντής Τεχνολογίας

Αγγελίνα Καραβλίδη: Διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου

Θάλεια Ανδριανού: Διευθύντρια Πωλήσεων

Ιωάννα Τασιοπούλου: Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων

Την υπόλοιπη ομάδα της HELMET αποτελούν οι μαθητές και οι μαθήτριες: Μαρία Βορβίλα, Δημήτρης Ζέρβας, Παναγιώτης Νέστορας, Βαγγέλης Ντάκουρης, Σωτήρης Κακαλέτρης, Ελπίδα Μαργέλη, Κατερίνα Ρεκλείτη, Νάνση Βασιλάκη, Μαρία Φράγκου, Ειρήνη Λέφα, Δήμητρα Μακλέοντ, Αγγελική Μοίρα, Μαρία Σαρατσιώτη, Θάνος Διαμαντόπουλος και Ορέστης Σαραντόπουλος.

Η «Helm.e.t.» έχει δημιουργήσει το «έξυπνο κράνος», που υπενθυμίζει στον μοτοσυκλετιστή να οδηγεί με ασφάλεια. Με το «Νοctua Kit», το σύστημα που έχουν αναπτύξει τα παιδιά, η μηχανή δεν παίρνει μπροστά εάν ο οδηγός δεν έχει φορέσει το κράνος του. Λειτουργεί με αισθητήρες και πομπούς που τοποθετούνται και στο κράνος και στη μηχανή. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν εντυπωσιάσει με την έξυπνη και κοινωνικά ευαίσθητη ιδέα τους να δημιουργήσουν το «έξυπνο κράνος» και να μειώσουν δραματικά τα θανατηφόρα ατυχήματα με θύματα νέους ανθρώπους, στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Μετά τη νίκη της στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό, η «Ηelm.e.t» παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την ιδέα της στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) αλλά και στην Επίτροπο Μεταφορών της Ε.Ε. κυρία Violeta Bulc. Η κα Bulc συνεχάρη θερμά τα παιδιά και τους έδωσε πολύτιμες συμβουλές για να κάνουν την ιδέα τους πράξη. Το «έξυπνο κράνος» είναι μια παγκόσμια καινοτομία με αρχικό κόστος 300 ευρώ και στόχο να επιδοτείται από τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα κράτη, έτσι ώστε να φθάνει στα χέρια των μοτοσυκλετιστών σχεδόν δωρεάν.

Την ομάδα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς έχουν υποστηρίξει οι εξής: κ. Παναγιώτης Παπαντωνίου – PhD, Civil – Transportation Engineer Department of Transportation Planning and Engineering, κ. Ευάγγελος Σδόνγγος, M.Eng., ΜBA – Researcher-Electrical and Computer Engineering Project Manager, Smart Integrated Systems Team Leader, Crisis Management and Security Unit από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και κ. Ιπποκράτης Παπαδημητράκος, ιδρυτής, του www.mataroa.org, εθελοντής-επιχειρηματικός σύμβουλος για το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ/JA Greece.

Χορηγοί: Ίδρυμα Γεωργίου και Βίκυς Καρέλια, Δήμος Καλαμάτας, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Μητρόπολη Μεσσηνίας, Κέντρο Αποκατάστασης Διάπλαση, Ευρωπαϊκή Πίστη Καλαμάτας-Ι. Σκάρπας, Μουργής – Super Market, PLATEA -café, Autovision- Ιδ. Κτεο.

Την πρώτη ημέρα στο Βελιγράδι τα παιδιά συμμετείχαν σε παιχνίδι κρυμμένου θυσαυρού ενώ γνώρισαν τις ομορφιές της πόλης με ξενάγηση και βαρκάδα!

Στο Βελιγράδι, τα παιδιά συνοδεύουν οι καθηγητές τους: Σταυρούλα Κόκκαλη, οικονομολόγος, υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, ο Κωνσταντίνος Κοτταρίδης, Εικαστικός, υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», η Ευανθία Λουμπρούκου, καθηγήτρια Αγγλικών, συνοδός και η Ελένη Λεμπέση, Χημικός, συνοδός.

Από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, την ελληνική αποστολή θα συνοδεύει η Επίτιμη Πρόεδρος κα Λίτσα Παναγιωτοπούλου, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece κ. Αργύρης Τζικόπουλος και η Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του οργανισμού κα Μαρία Γιαννέτου. Το ΣΕΝ/JA Greece είναι μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός επιχειρηματικότητας και υποστηρίζεται από την MetLife, το Citi Foundation, την Εθνική Τράπεζα, τη General Mills, το Hellenic Initiative, την Αμερικανική Πρεσβεία την Accenture και άλλες 60 επιχειρήσεις.

To Top