ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η έξοδος του Πάσχα: Πέρασαν τα διόδια 35.000 αυτοκίνητα σε ένα 24ωρο-Αναστροφή για 273

Aυξημένη κίνηση καταγράφηκε φέτος, σε σχέση με πέρυσι τέτοιες μέρες που ίσχυαν ακριβώς τα ίδια μέτρα, από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών. Όπως αποκάλυψε ο διοικητής της Τροχαίας Αττικής, Σπύρος Λάσκος, η φετινή έξοδος του Πάσχα είναι υπερδιπλάσια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τη Μεγάλη Τετάρτη πέρασαν από τα δύο διόδια 35.000 αυτοκίνητα, ενώ πέρυσι την ίδια μέρα πέρασαν μόνο 16.000 αυτοκίνητα. Αντίθετα, το 2019, που δεν είχαμε φυσικά την πανδημία του κορονοϊού, από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών πέρασαν τη Μεγάλη Τετάρτη 75.000 αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο από τα διόδια της Αθηνών – Κορίνθου, στην Ελευσίνα, πέρασαν 16.400 οχήματα. Στο ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 227 επιστροφές.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο 24ωρο (από τις 6:00 το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 27 Απριλίου έως την ίδια ώρα της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου), από την Ελευσίνα εξήλθαν 13.633 οχήματα. Παράλληλα, οι οδηγοί 170 οχημάτων έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω.

Σε ό,τι αφορά την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και ειδικότερα από τα διόδια Αφιδνών, το τελευταίο 24ωρο εξήλθαν 18.809 οχήματα, ενώ έκαναν αναστροφή 46.

Το προηγούμενο 24ωρο, στο ίδιο σημείο, τα οχήματα ήταν 17.567. Ταυτόχρονα, έκαναν αναστροφή 47 οχήματα.

Τα μέτρα είναι αυστηρά στα διόδια με τους άνδρες της Τροχαίας να πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους ζητώντας τα απαιτούμενα έγγραφα μετακίνησης από τους οδηγούς, ενώ πολλά είναι και τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε παράπλευρες των εθνικών δρόμων οδούς, σταματώντας όλους τους οδηγούς.

Υπενθυμίζεται ότι η διαπεριφερειακή μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται μόνο προς δημόσια δομή υγείας, η οποία θα πρέπει να πιστοποιείται από έγγραφο της ίδιας της δομής.

Επίσης, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε κηδεία, διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, φυσικά, πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες τα απαραίτητα έγγραφα. Διευκρινίστηκε, ακόμη, ότι δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία.

Σύμφωνα με την Τροχαία, τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση.

πηγή:http://www.ieidiseis.gr/ellada/item/91054-pasxa-yperdiplasia-aftokinita-perasan-fetos-apo-elefsina-ki-afidnes

Η έξοδος του Πάσχα: Πέρασαν τα διόδια 35.000 αυτοκίνητα σε ένα 24ωρο-Αναστροφή για 273
To Top