ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με έξοδα του Δήμου Καλαμάτας η κηδεία της 41χρονης μητέρας των 6 ανήλικων παιδιών

Η 41ΧΡΟΝΗ ΡΟΜΑ ΥΠΕΣΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΑΠΟ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ 

Με έξοδα του Δήμου Καλαμάτας θα γίνει το πρωί της Δευτέρας στο Νεκροταφείο του Ασπροχώματος η κηδεία της άτυχης 41χρονης Ρομά που έχασε το πρωί του Σαββάτου τη ζωή της αφού είχε υποστεί ηλεκτροπληξία μετά από ρευματοκλοπή.
Μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και του Αντιδημάρχου Σαράντου Μαρινάκη, διευθετήθηκε το ζήτημα ταχύτητα, αφού η άτυχη μητέρα 6 ανήλικων παιδιών που διέμενε στον οικισμό “Παναγάκια”, ήταν εδώ και δυο χρόνια χήρα και ήταν άπορη. Την βοηθούσαν στην ανατροφή των παιδιών η αδερφή της και ο πεθερός της, ενώ από τον πρώτο της γάμο έχει άλλα δυο ενήλικα παιδιά.

Πλέον από όλους τους φορείς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το μέλλον αυτών των παιδιών και θα γίνουν προσπάθειες άμεσα να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας ανηλίκων. Ήδη έχουν ξεκινήσει διερευνητικές επαφές τόσο από τον Δήμο Καλαμάτας, από την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά  ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, ενώ θα ζητηθεί και η βοήθεια για τις διαδικασίες που προβλέπονται της Επιμελήτριας Ανηλίκων και κοινωνικής λειτουργού, Αγγελικής Ρουμελιώτου – Πούπουζα. 

Με έξοδα του Δήμου Καλαμάτας η κηδεία της 41χρονης μητέρας των 6 ανήλικων παιδιών
To Top