Τουρισμός

“Έξω από τα δόντια” τα είπε ο Καραλής σε Κικίλια: “Δεν ήρθαμε εδώ να πούμε χρόνια πολλά!”

Καραλής: “Δεν έχουμε ανάγκη από προσευχές! Χωλαίνει το έργο του δρόμου-Πρέπει εδώ και τώρα να λειτουργήσει το Αεροδρόμιο”

Αλήθειες είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας: Τι δήλωσε για Αεροδρόμιο, οδικό δίκτυο, καταλύματα τύπου airbnb

“Δεν ήρθαμε εδώ να πούμε χρόνια πολλά! Δεν έχουμε ανάγκη προσευχές και εδάφια της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης!”, είπε απευθυνόμενος στον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας στην παρέμβασή του στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Ο Δημήτρης Καραλής ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να ακούσει ευχολόγια και διαπιστώσεις και πως κοινή συνισταμένη στην προσπάθεια ανάπτυξης του τουρισμού στη Μεσσηνία πρέπει να είναι οι  βασικές υποδομές πρόσβασης των επισκεπτών με ναυαρχίδα το Αεροδρόμιο Καλαμάτας και το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθωνη που έχουν καθυστερήσει.

” Αν δεν είχε εξαιρεθεί από την πολιτεία το Αεροδρόμιο Καλαμάτας απο τα 14 (Fraport), θα είχαμε Αεροδρόμιο τώρα”

είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του. Με τον Υπουργό Τουρισμού να του απαντά πως μέσα στην εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Υπερταμείου για το θέμα, και προσκάλεσε και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας να συμμετέχει.

Ο πρόεδρος τα είπε έξω απο τα δόντια, και για το Αεροδρόμιο και για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πυλος-Μεθώνη, που έχουν καθυστερήσει, και για το άναρχο τοπίο που έχει διαμορφωθεί με τα κάθε είδους καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης που έχουν ξεφυτρώσει τα τελευταία χρόνια σαν τα μανιτάρια πλήττοντας καίρια τα ξενοδοχεία.

“Η Μεσσηνία και η Καλαμάτα δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να γίνουν τουριστικός προορισμός όπως άλλες περιοχές”

“Η Μεσσηνία και η Καλαμάτα δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να γίνουν τουριστικός προορισμός όπως άλλες περιοχές”. Τι έχει φταίξει σε αυτό; Δεν καταφέραμε τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τριτογενή, τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Η Μεσσηνία είναι η πρώτη σε δυναμικότητα κλινών. Η πληρότητα όμως δεν υπερβαίνει το 50%. Αυτό συνιστά πρόβλημα μη βιωσιμότητας. Εκτενώς αναφέρθηκε και στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης για τα οποία είπε ότι πρέπει να μπει μια τάξη, γιατί αυτή τη στιγμή ο ξενοδοχειακός τομέας δεν έχει συνοχή.

“Χωλαίνει το έργο του δρόμου”

“Χωλαίνει το έργο του δρόμου( Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη). Δεν έχουμε ανάγκη απο προσευχές ούτε από εδάφια της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης. Θέλουμε πράγματα που αύριο θα μπουν μπροστά. Εμείς για να έχουμε το μερίδιο που λείπει από την εγχώρια αγορά πρέπει εδώ και τώρα να υπάρξουν δυνατότητες να λειτουργήσει το Αεροδρόμιο Καλαμάτας, για να μπορέσουμε  να φέρουμε εγχώριο τουρισμό”, είπε χαρακτηριστικά.

To Top