ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξιχνιάστηκαν απάτες με θύματα γιατρούς σε Καλαμάτα, Ρόδο και Κάλυμνο

ΣΠΕΙΡΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ 15.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Mια απίστευτη υπόθεση απάτης με φερόμενο ως δράστη έναν 27χρονο Πακιστανό και θύματα ιατρούς εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Ο 27χρονος φέρεται να είναι μέλος οργανωμένης σπείρας εξαπάτησης ιατρών που έδρασε σε Ρόδο, Κάλυμνο και Καλαμάτα.

Έχουν ήδη εξιχνιαστεί δύο τετελεσμένες και δύο απόπειρες απάτης με θύματα ισάριθμους ιατρούς.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και αφορούσαν στην δράση σπείρας τηλεφωνικών απατών την 28η Ιανουαρίου 2022 το πρωί μετέβησαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Ρόδο επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως όπου ο 27χρονος επιχειρούσε να αντικαταστήσει κάρτα αναλήψεων και τον προσήγαγαν.
Σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο που περιείχε δύο κάρτες, το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ δυο κάρτες με ονόματα ομοεθνών του της Alpha Bank, μια της Εθνικής Τράπεζας και μια κάρτα της Eurobank.
Επιπλέον βρέθηκαν η κίνηση ενός τραπεζικού λογαριασμού, δύο έγγραφα της Εθνικής Τράπεζας και δύο έγγραφα της Moneygram.

Aκολούθησε άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου από την οποία προέκυψαν τα εξής:
-Την 9η Ιανουαρίου 2022 πιστώθηκε στον λογαριασμό του 27χρονου δράστη το χρηματικό ποσό των 2.998 ευρώ από έναν ημεδαπό προερχόμενο από απάτη.
Συγκεκριμένα την 9η Ιανουαρίου 2022 μια ιατρός έπεσε θύμα απάτης από άγνωστο δράστη ο οποίος χρησιμοποιώντας τηλεφωνική σύνδεση της απέσπασε 15.000 ευρώ που κατευθύνθηκαν σε λογαριασμό με δικαιούχο έναν ημεδαπό, 2.980 ευρώ σε λογαριασμό άλλου ημεδαπού.
Οπως προκύπτει από τις κινήσεις του λογαριασμού του 27χρονου, το χρηματικό ποσό των 2.998 ευρώ την ίδια μέρα μετακινείται στον λογαριασμό του, από τον λογαριασμό του ημεδαπού, ενώ την ίδια μέρα γίνεται και η ανάληψη αυτών μέσω ΑΤΜ.
Η ανωτέρω απάτη καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

– Την 23η Ιανουαρίου 2022 πιστώθηκε στον λογαριασμό του ίδιου δράστη το χρηματικό ποσό των 2980 ευρώ προερχόμενο από απάτη.
Συγκεκριμένα στις 23 Ιανουαρίου 2022 άλλη ιατρός έπεσε θύμα απάτης από άγνωστο δράστη ο οποίος χρησιμοποιώντας τηλεφωνική σύνδεση της απέστασε το χρηματικό ποσό των 24.156 ευρώ μέσω τραπεζικής εφαρμογής.
Οπως προκύπτει από τις κινήσεις του λογαριασμού του 27χρονου το χρηματικό ποσό των 2.980 ευρώ την ίδια μέρα μετακινείται στον λογαριασμό του, από τον λογαριασμό της ιατρού, ενώ την ίδια μέρα γίνεται και η ανάληψη αυτών μέσω ΑΤΜ.
Η συγκεκριμένη απάτη καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων.

-Την 16η Ιανουαρίου 2022 άγνωστος δράστης τηλεφώνησε σε ιατρό της Ρόδου και με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών προσπάθησε να του αποσπάσει τον κωδικό του λογαριασμού του (web banking) στην Τράπεζα Alpha Bank.

-Tην 20η Ιανουαρίου 2022 άγνωστος δράστης ο οποίος χρησιμοποιώντας τηλεφωνική σύνδεση τηλεφώνησε σε ιατρό και του ζήτησε τον τραπεζικό του λογαριασμό με σκοπό να τον εξαπατήσει δίχως ωστόσο να τα καταφέρει καθώς αντιλήφθηκε πως πρόκειται για απάτη.

Μάλιστα σχετική προειδοποίηση είχε ανακοινωθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου προς τα μέλη του:

«Προσοχή! Προσπάθεια εξαπάτησης ιατρών μελών μας από απατεώνες μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Το τελευταίο διάστημα μας έχει γνωστοποιηθεί από συναδέλφους αλλά και από την υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ότι πραγματοποιούνται τηλεφωνικές κλήσεις σε ιατρούς μέλη μας, δήθεν από παιδιά ασθενών, με το πρόσχημα ότι επιθυμούν να εξετασθεί ο γονιός τους και να προπληρώσουν την επίσκεψη μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας.
Με τον τρόπο αυτό αποσκοπούν στην υφαρπαγή των τραπεζικών μας λογαριασμών καθώς και άλλων προσωπικών μας στοιχείων, χρησιμοποιώντας διάφορες προσχηματικές δικαιολογίες.
Σας εφιστούμε την προσοχή, να μην αναφέρετε σε οποιονδήποτε μέσω SMS ή e-mail, οποιαδήποτε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και άλλα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα”.

πηγή:

Εξιχνιάστηκαν απάτες με θύματα ιατρούς σε Ρόδο, Κάλυμνο και Καλαμάτα

Εξιχνιάστηκαν απάτες με θύματα γιατρούς σε Καλαμάτα, Ρόδο και Κάλυμνο
To Top