Τουρισμός

Σε εξέλιξη η μεταμόρφωση του πρώην Hilton-Έτοιμο ως “Conrand” το 2025

Ολοκληρώνεται το 2025 η “μεταμόρφωση” του πρώην Hilton στην Αθήνα ενώ υπάρχουν ήδη σκέψεις για νέο ξενοδοχείο Hilton στην πόλη.


Τα έργα σε εξέλιξη για τη “μεταμόρφωση” του πρώην Hilton Athens (Φεβρουάριος 2024) – Φωτό: bizness.gr

Αυτά αναφέρθηκαν στην πρόσφατη εκδήλωση για την ανακοίνωση της συνεργασίας της Hilton με την Brown Hotels.

Τα έργα στο κτίριο του πρώην Hilton στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν το 2025.

Μέρος του κτιρίου θα γίνει ξενοδοχείο Conrad (από το όνομα του ιδρυτή της αλυσίδας), ένα άλλο μέρος του θα γίνει πολυτελείς κατοικίες Conrad και Waldorf, ενώ θα δημιουργηθούν μεγάλοι χώροι με εμπορικές χρήσεις.

Παράλληλα, όπως ειπώθηκε στην εκδήλωση, υπάρχουν ήδη σκέψεις για άνοιγμα νέου ξενοδοχείου υπό το brand Hilton στην Αθήνα, όπως είχε γίνει και στη Ρώμη όπου το 2008 έκλεισε το Hilton Hotel και 10 χρόνια μετά επανατοποθετήθηκε το brand με άλλο ξενοδοχείο στην πόλη.

Πώς θα μεταμορφωθεί το Hilton

Ο νέος προορισμός εισάγει ένα σύνθετο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα περιλαμβάνει -πέραν της λειτουργίας ξενοδοχείου– κατοικίες, μια σύγχρονη λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια και θεματικούς εμπορικούς χώρους, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα μοναδικών εμπειριών.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να προσδώσει σημαντική προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της Αθήνας, αλλά και στην τοπική οικονομία, ενώ θα αποτελέσει παράγοντα αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής.

Η ανάπτυξη του προορισμού προϋποθέτει τη ριζική ανακατασκευή του υφιστάμενου κτιρίου προκειμένου να φιλοξενήσει τις νέες χρήσεις αλλά και να εφαρμοστούν βέλτιστες βιώσιμες πρακτικές σύμφωνα με τη διεθνή πιστοποίηση LEED Gold.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής αναμένεται να εργασθούν μέχρι και 800 άτομα ενώ κατά τη λειτουργία θα απασχοληθούν πάνω από 600 εργαζόμενοι.

Η ανακατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος περιλαμβάνει:

  • τη δημιουργία του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου Conrad που θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες
  • τη δημιουργία 50 πολυτελών κατοικιών, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton.
  • τη συνολική ανάπλαση του τελευταίου ορόφου όπου θα φιλοξενηθούν εμπειρίες γαστρονομίας και ψυχαγωγίας.
  • επέκταση δίπλα στο χώρο της πισίνας, η οποία είχε συμπεριληφθεί και στον αρχικό σχεδιασμό της δεκαετίας του 1960
  • τη δημιουργία θεματικών εμπορικών χώρων, εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας και ευεξίας, καθώς και σύγχρονης λέσχης μελών σε χώρους 5.500τ.μ.

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης κλίμακας, το οποίο θα διατηρήσει αναλλοίωτη και θα αναδείξει περαιτέρω, την αρχιτεκτονική κληρονομιά του κτιρίου και τις διαχρονικές προσόψεις που είχε φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Μόραλης.

πηγή:

Ολοκληρώνεται το 2025 η “μεταμόρφωση” του πρώην Hilton στην Αθήνα – Σκέψεις για νέο Hilton στην πόλη

Διαβάστε και αυτό:

Στον όμιλο Olayan το 49% της Dogus στο Hilton – Με 51% πλέον η ΤΕΜΕΣ

Σε εξέλιξη η μεταμόρφωση του πρώην Hilton-Έτοιμο ως “Conrand” το 2025
To Top