ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kατασβέστηκε η μεγάλη φωτιά στο Νιόκαστρο της Πύλου – Πάνω από 50 στρέμματα καμένη γη!

Η ΦΩΤΙΑ ΕΚΑΨΕ ΕΚΤΑΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στο Νιόκαστρο της Πύλου. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και εκτός κάστρου στον δρόμο προς το Κέντρο Υγείας. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 10 πυροσβεστικά οχήματα με 25 άνδρες, αλλά και 4 pzl συνέδραμαν στην κατάσβεση, καθώς και ένα ελικόπτερο Έρικσον από Ανδραβίδα.

Όπως δήλωσε στο MessiniaLIVE ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος που βρισκόταν από την αρχή στο μέτωπο της φωτιάς, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα περιοριστεί. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ για σήμερα η Μεσσηνία ήταν σε επίπεδο συναγερμού 4, που σημαίνει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Έχουν καεί πάνω από 50 στρέμματα δασικής κυρίως έκτασης, με χαμηλή βλάστηση αλλά και πεύκα, ενώ σε κάποια σημεία έχουν καεί και ελιές. Στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε και ο διοικητής Πυροσβεστικής Πελοποννήσου, ταξίαρχος Θεόδωρος Λαρέζος.

ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ ΜΕΤΩΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ: 10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΜΕΝΗΣ ΓΗΣ

Δύσκολη η μέρα σήμερα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς είχε να αντιμετωπίσει παράλληλα και δεύτερο μέτωπο πυρκαγιάς στη Μεθώνη, οπότε και οι πυροσβεστικές δυνάμεις διασπάστηκαν προκειμένου να καλύψουν ταυτόχρονα και τα δύο μέτωπα. Ζωτικής σημασίας ήταν η συμβολή των εθελοντών και των κατοίκων της περιοχής που από την πρώτη στιγμή ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες προκειμένου να μην επεκταθεί. Τελικός απολογισμός στη φωτιά στη Μεθώνη είναι 10 στρέμματα αγροτικής έκτασης, ελιές κυρίως. Να σημειωθεί ότι και στις δύο περιοχές θα παραμείνει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη κατά τη διάρκεια της νύχτας για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα- Θανάσης Πουλόπουλος

Foto – video
Στέλιος Σπυρόπουλος
Κώστας Καραλής
Πάνος Τομαράς
Δημήτρης Πανοσκάλτσης

To Top