ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράνομα μετανάστες μέσω περιφερειακών αεροδρομίων

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί-4.500 με 6.000 ευρώ από κάθε προώθηση-Εκατοντάδες ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν παράνομα μετανάστες μέσω αεροδρομίων της χώρας μας.

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (16-9-2017), έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές των Σπάτων και της Κυψέλης, τρείς αλλοδαποί, εκ των οποίων μία 24χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, ένας 32χρονος υπήκοος Συρίας και ένας 43χρονος υπήκοος Πακιστάν, μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τη δράση ατόμων στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, μέσω αεροδρομίων, προς χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης και μετά από πολυήμερη έρευνα, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, η οποία όπως διαπιστώθηκε εκτείνεται από τον περασμένο Νοέμβριο.

ΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΣΩ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

Ειδικότερα, τα μέλη του κυκλώματος, με την χρήση γνήσιων ή μη ταξιδιωτικών εγγράφων διαφόρων Ευρωπαϊκών Χωρών, πραγματοποιούσε παράνομες προωθήσεις αλλοδαπών από διάφορα αεροδρόμια της Χώρας, με την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων και καρτών επιβίβασης μέσω συγκεκριμένου ταξιδιωτικού γραφείου στην περιοχή της Κυψέλης, στο οποίο εργάζονταν ως υπάλληλος ο συλληφθείς υπήκοος Πακιστάν.

ΑΠΟ 600 ΕΩΣ 1.500 ΕΥΡΩ Η “ΤΑΡΙΦΑ” ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ/ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν και στην πώληση των ταξιδιωτικών εγγράφων που είχαν στην κατοχή τους, σε τιμές που κυμαίνονταν από -600- έως 1.500- ευρώ.

Πρόσθετα, εξακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση αποκόμιζε, από κάθε παράνομη προώθηση, χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από -4.500- έως -6.000- ευρώ.

Από τις έρευνες σε οικία σε κατάστημα και σε ένα όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-110– δελτία ταυτότητας Ελληνικών και λοιπών Ευρωπαϊκών Αρχών
38– διαβατήρια Ευρωπαϊκών κυρίως Αρχών
17– ειδικές προξενικές θεωρήσεις ( VISA)
6- άδειες ικανότητας οδήγησης
Το χρηματικό ποσό των –1.215– ευρώ
Το χρηματικό ποσό των –130– κορωνών Σουηδίας
49– ναρκωτικά δισκία
8- κινητά τηλέφωνα
Περαιτέρω, διαπιστώθηκε ότι από τα κατασχεθέντα έγγραφα τα –99– έχουν δηλωθεί ως κλαπέντα-απολεσθέντα.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το κύκλωμα από τον περασμένο Νοέμβριο έχει καταφέρει να εκδώσει -72- κάρτες επιβίβασης τρίτων προσώπων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Eξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράνομα μετανάστες μέσω περιφερειακών αεροδρομίων
To Top