ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκαν δύο συμμορίες για μαστροπεία, σωματεμπορία, ναρκωτικά, παράνομο στοίχημα σε Καλαμάτα-Γαργαλιάνους και Τρίπολη

-8 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ-ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
-ΚΑΙ 2 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε σωρεία περιπτώσεων γενετήσιας εκμετάλλευσης και προαγωγής γυναικών, στην Καλαμάτα, στους Γαργαλιάνους και στην Τρίπολη.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας πραγματοποιήθηκαν χθες ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Καλαμάτα, στους Γαργαλιάνους, στην Τρίπολη και σε περιοχές της Αττικής.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Μεσσηνίας, του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν συνολικά οκτώ (8) άτομα, επτά (7) ημεδαποί και αλλοδαπή, όλοι τους μέλη της συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης συμμορίας, σωματεμπορίας, μαστροπείας, διευκόλυνσης ακολασίας άλλων και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο αλλοδαπές καθώς και δύο ημεδαπούς για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα των παραβάσεων των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τον Τελωνειακό Κώδικα, περί Σημάτων και για πλαστογραφία, για τα οποία συνελήφθη η μια αλλοδαπή.

ΠΩΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΑΝ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ THΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τα ανωτέρω μέλη, τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο, συγκρότησαν συμμορία με διακριτούς ρόλους, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία για την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΜΠΑΡ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Πιο συγκεκριμένα, λειτουργώντας καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Καλαμάτα, στους Γαργαλιάνους και στην Τρίπολη, προέβαιναν στην γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή γυναικών που εργάζονταν εκεί, καθώς και στη διευκόλυνση ασέλγειας μεταξύ υπαλλήλων γυναικών και πελατών. Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν διαπιστωθεί πάνω από (600) συναφείς περιπτώσεις.

ΝΟΘΕΥΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑ

Επιπλέον δύο από τα συλληφθέντα μέλη της συμμορίας, προμηθεύονταν από ημεδαπό ποσότητες αλκοολούχων ποτών, τις οποίες, αφού μετάγγιζαν σε φιάλες επώνυμων προϊόντων, τις διέθεταν στα καταστήματα τους.

ΚΑΙ 2Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗ

Στο πλαίσιο της περαιτέρω έρευνας διακριβώθηκε η δράση ακόμη μίας εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας, τουλάχιστον από τον περασμένο Μάϊο, δραστηριοποιούνταν σε παράνομους στοιχηματισμούς, μέσω διαδικτύου και μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων τυχερών παιγνίων, στην Καλαμάτα και σε περιοχή της Αττικής.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν ημεδαπός και αλλοδαπή , ενώ προέκυψε και η εμπλοκή ενός από τους συλληφθέντες της πρώτης συμμορίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ενεργειών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε καταστήματα και οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-το χρηματικό ποσό των -17.395- ευρώ,
ποσότητα κάνναβης -69,3- γραμμαρίων και -52- ναρκωτικά δισκία,
πιστόλι τύπου REPLICA , κυνηγετικό όπλο και -51- φυσίγγια,
-41- φιάλες αλκοολούχων ποτών, η προέλευση και η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται,
-5- ηλεκτρονικοί υπολογιστές και -19- κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της συμμορίας, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

Τέλος, κατά τη διάρκεια της έρευνας πρόεκυψε ότι δυο αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αρκαδίας και δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας, παρείχαν, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, πληροφόρηση και οδηγίες σε εμπλεκόμενο καταστηματάρχη σχετικά με υπηρεσιακές ενέργειες και διαδικασίες. Οι αστυνομικοί βαρύνονται με τις ανάλογες κατηγορίες, ενώ στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας κινείται σε βάρος τους η διοικητική διαδικασία, κατά την οποία θα εξεταστεί η υπηρεσιακή τους κατάσταση.

Εξαρθρώθηκαν δύο συμμορίες για μαστροπεία, σωματεμπορία, ναρκωτικά, παράνομο στοίχημα σε Καλαμάτα-Γαργαλιάνους και Τρίπολη
To Top