ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξαγγέλθηκε από Μητσοτάκη η δημιουργία Πρότυπης Ναυτικής Ακαδημίας στη Μπούκα-Ικανοποίηση Λαμπρόπουλου

Με προϋπολογισμό έργου 20 εκατομμύρια ευρώ

H δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννη Λαμπρόπουλου μετά την παρουσίαση στην Τρίπολη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Πελοποννήσου για το 2030

“Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση και παράλληλα την δικαίωσή μου, για τις εξαγγελίες σήμερα του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη, που αφορούν την Μεσσηνία.
Ειδικότερα :

δρόμος Καλαμάτας-Μεθώνης, που από το 2006 ξεκίνησα, με τον τότε Υπουργό κ. Γεώργιο Σουφλιά, την εκπόνηση της Μελέτης ( και έτσι μπορούμε σήμερα να μιλάμε για εκτέλεση του έργου), οριστικά και αδιαμφισβήτητα σύντομα εισέρχεται στο στάδιο της υλοποίησης, όπως από τον Αύγουστο του 2019 είχα ανακοινώσει, κατόπιν συναντήσεώς μου, με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή.

-Δρομολογήθηκε η δημιουργία Πρότυπης Ναυτικής Ακαδημίας, στην Μπούκα της Μεσσήνης, ύστερα από συναντήσεις μου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. Συναντήσεις, μετά τις οποίες είχα κάνει και σχετικές ανακοινώσεις από τον Σεπτέμβριο. Ένα έργο διεθνούς ακτινοβολίας και υψίστης σημασίας για την Εμπορική Ναυτιλία, καθώς και για την ανάπτυξη της Μεσσήνης και του Νομού μας.

“Μια μεγάλη απόφαση που θα αλλάξει την όψη και την πορεία της Μεσσήνης. Το έργο θα υλοποιηθεί με ΣΔΙΤ, ξεκινούν οι μελέτες και θα προβλέπεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που δεν θα υπάρχουν σπουδαστές, οι χώροι της Ακαδημίας να διατίθενται για διακοπές Στελεχών του Λιμενικού Σώματος με τις οικογένειές τους”

-Για το Μηναγιώτικο Φράγμα, που χρόνια αγωνιζόμαστε, σύντομα δημοπρατείται, καθώς και τα δίκτυα του Φιλιατρινού.

-Για τον Οδικό Άξονα Τσακώνα – Καλό Νερό – Πύργος, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι «απόλυτη προτεραιότητα είναι να τρέξουν οι μελέτες και να εξευρεθεί η χρηματοδότηση».

-Για το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας, βρίσκονται στο τέλος οι διαδικασίες, για την παραχώρηση και την αναβάθμισή του.

Εξαγγέλθηκε από Μητσοτάκη η δημιουργία Πρότυπης Ναυτικής Ακαδημίας στη Μπούκα-Ικανοποίηση Λαμπρόπουλου
To Top