Το δικό μου Σχολείο

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Υποτροφίες με μείωση από 10 έως και 100% στα δίδακτρα-Οι προϋποθέσεις

Υποτροφίες των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Διαγωνισμός το Σάββατο 13 Ιουνίου. Διεκδίκησε και εσύ με τις γνώσεις σου μια θέση στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και γίνε “μέτοχος” της πολυεπίπεδης εκπαίδευσης που προσφέρουν.  Ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες οι αιτήσεις των υποψήφιων για τις υποτροφίες, με τη συμμετοχή να είναι μεγάλη. Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι και αύριο, Πέμπτη 11 Ιουνίου. Ο γραπτός διαγωνισμός θα γίνει το Σάββατο στις 9 το πρωί στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στα μαθήματα της Γλώσσας, Μαθηματικών και Αγγλικών, ενώ θα διαρκέσει 3 ώρες, μία για κάθε μάθημα. Έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν  μαθητές από όλη τη Μεσσηνία, που τελειώνουν την ΣΤ’ Δημοτικού και ετοιμάζονται για την Α’ Γυμνασίου.

Το σχολείο πέρα από τις υποτροφίες για το Γυμνάσιο, παρέχει υποτροφίες για τα παιδιά του Λυκείου αλλά και αθλητικές υποτροφίες, για τα ταλέντα στον αθλητισμό! Όσοι μαθητές συγκεντρώσουν υψηλή βαθμολογία κερδίζουν έκπτωση στα σχολικά δίδακτρα. Μάλιστα στις περιπτώσεις που πρόκειται για οικονομικά αδύναμους αλλά άριστους μαθητές η υποτροφία καλύπτει κατά 100% το κόστος των διδάκτρων. Για το θέμα μίλησαν στο MessiniaLive η εκπαιδευτικός-φιλόλογος Κωνσταντίνα Χαλκίδη και ο διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Φώτης Μπουγάς.

Συγκεντρωτικός πίνακας υποτροφιών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά για το σχολικό έτος 2020-21:

 1. Υποτροφίες μέσω γραπτών εξετάσεων για τη φοίτηση στην Α΄ Γυμνασίου
 2. Υποτροφίες για το Γενικό Λύκειο
 3. Αθλητικές υποτροφίες: α. Διάκριση σε κάποιο άθλημα β. Αξιολόγηση από επιτροπή

Αναλυτικές πληροφορίες για κάθε κατηγορία υποτροφιών:

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΕΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα εξής μαθήματα:

 • Νέα Ελληνική Γλώσσα (ύλη Δ΄- Στ΄ Δημοτικού)
 • Μαθηματικά (ύλη Δ΄- Στ΄ Δημοτικού)
 • Αγγλικά (ύλη C Class)

Οι Υποτροφίες θα δοθούν ως εξής:

 • Οι πρώτοι 5 μαθητές με Μ.Ο. ίσο ή ανώτερο του 86% θα λάβουν έκπτωση 50%

Η έκπτωση αυτή μπορεί να διατηρηθεί ή να αλλάξει στη Β’ και Γ’ τάξη του Γυμνασίου, ανάλογα με τον Μ.Ο. των μαθητών στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις του Ιουνίου, ως εξής:

 • Με Μ.Ο. ίσο ή ανώτερο του 19,51 διατηρείται το 50%
 • Με Μ.Ο. ίσο ή ανώτερο του 19,01 εξασφαλίζεται το 30%
 • Με Μ.Ο. ίσο ή ανώτερο του 18,51 εξασφαλίζεται το 20%

 

 • Οι πρώτοι 5 μαθητές με Μ.Ο. ίσο ή ανώτερο του 81% θα λάβουν έκπτωση 30%

Η έκπτωση αυτή μπορεί να διατηρηθεί ή να αλλάξει στη Β’ και Γ’ τάξη του Γυμνασίου, ανάλογα με τον Μ.Ο. των μαθητών στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις του Ιουνίου, ως εξής:

 • Με Μ.Ο. ίσο ή ανώτερο του 19,51 διατηρείται το 30%
 • Με Μ.Ο. ίσο ή ανώτερο του 19,01 εξασφαλίζεται το 20%
 • Με Μ.Ο. ίσο ή ανώτερο του 18,51 εξασφαλίζεται το 15%

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ:

 • Οι Υποτροφίες αυτές θα αφορούν και στις τρεις τάξεις του Γενικού Λυκείου
 • Θα καλύπτουν μέρος των ετήσιων διδάκτρων έως και το 100% των διδάκτρων-με κοινωνικά κριτήρια- της νέας σχολικής χρονιάς
 • Θα υπάρχει η δυνατότητα διατήρησής τους και κατά τα επόμενα σχολικά έτη, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις

Τα κριτήρια για την απονομή των Υποτροφιών στο Γενικό Λύκειο θα είναι τα εξής:

 • Βαθμολογία (ο βαθμός απολυτηρίου από την προηγούμενη τάξη φοίτησης θα πρέπει να είναι ίσος ή ανώτερος του 19,01)
 • Κοινωνικά κριτήρια (θα ζητηθούν από τους ενδιαφερόμενους αποδεικτικά έγγραφα οικογενειακής κατάστασης και οικονομικών στοιχείων)
 • Μια συνέντευξη από επιτροπή που θα αποτελείται από καταρτισμένους ανθρώπους, ειδήμονες σχετικά με τα ζητήματα των Υποτροφιών και τις απαιτήσεις του Σχολείου

 

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ: Α. ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΘΛΗΜΑ Β. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Οι αθλητικές υποτροφίες που προσφέρει το Σχολείο μας διακρίνονται σε δύο κατηγορίες που αφορούν σε διαφορετικά κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων.

 1. Διάκριση σε κάποιο άθλημα

Στον διαγωνισμό των αθλητικών υποτροφιών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου, καθώς και της Α’ Λυκείου όλων των σχολείων και τα ποσοστά έκπτωσης επί των διδάκτρων διαμορφώνονται ως εξής:

 • Μαθητές που έχουν λάβει από 1η έως 6η θέση σε αγώνα εντός του Νομού σε επίπεδο σχολικού ομαδικού ή ατομικού αθλήματος επωφελούνται έκπτωσης 10% επί των διδάκτρων
 • Μαθητές που έχουν λάβει από 1η έως 8η θέση σε Πανελλήνιους ατομικούς ή ομαδικούς Σχολικούς Αγώνες Γυμνασίου-Λυκείου επωφελούνται έκπτωσης από 10% έως 30%

 

 1. Αξιολόγηση από επιτροπή

Μαθητές οι οποίοι δεν έχουν λάβει κάποια αθλητική διάκριση, όμως δραστηριοποιούνται σε κάποιο από τα ομαδικά αθλήματα του μπάσκετ, ποδοσφαίρου ή βόλεϊ και επιθυμούν να φοιτήσουν στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στις αθλητικές υποτροφίες μέσω αξιολόγησης.

Οι συγκεκριμένες αθλητικές υποτροφίες απευθύνονται σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου, προκειμένου να μεταβούν στις τάξεις Α’ και Β΄ Λυκείου αντίστοιχα.

Οι υποτροφίες αυτές αφορούν τα ομαδικά αθλήματα του μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βόλεϊ.

Τα ποσοστά έκπτωσης επί των διδάκτρων θα κυμαίνονται από 10% έως 50% και θα καθορίζονται έπειτα από αξιολόγηση μιας τριμελούς επιτροπής καθηγητών Φυσικής Αγωγής και Προπονητών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Ειδικές περιπτώσεις μαθητών θα εξεταστούν σε συνδυασμό με κοινωνικά κριτήρια για μεγαλύτερο ποσοστό υποτροφίας.

 

 

To Top