Το δικό μου Σχολείο

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Συνεργασία με το Columbia School της Αμερικής-Μαζί με το ελληνικό Απολυτήριο Λυκείου και αμερικάνικο!

DUAL DIPLOMA PROGRAM: Ταυτόχρονα Ελληνικό Απολυτήριο Λυκείου και Απολυτήριο Λυκείου των ΗΠΑ-Με εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Αγγλική γλώσσα σε Γ Γυμνασίου, Α’ και Β΄Λυκείου

Την δυνατότητα ολοκληρώνοντας το Ελληνικό Λύκειο μαζί με το ελληνικό απολυτήριο σπουδών να λαμβάνουν και απολυτήριο Αμερικανικού Λυκείου έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, μετά τη νέα συνεργασία του εκπαιδευτικού ιδρύματος με το αμερικανικό Λύκειο Columbia, που ξεκινά τον Σεπτέμβριο. Το Σχολείο πρωτοπορεί ακόμα μια φορά και μετεξελίσσεται σε Διεθνές Σχολείο, μέσα από ένα αγγλόφωνο παράλληλο πρόγραμμα μαθημάτων, που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσα σε ακαδημαϊκό επίπεδο που θα αποτελέσει το διαβατήριο για ενδεχόμενες σπουδές τους στο εξωτερικό, αλλά θα είναι και ένα πρόσθετο προσόν σε οποιαδήποτε επαγγελματική απασχόλησή τους στη χώρα μας.

Για το πρόγραμμα ενημέρωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του Ηudson Global Scholars, ελληνοαμερικανό Harris Kalofonos, μαζί με τον Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων Φώτη Μπουγά. Ο κ.Kalofonos  επισήμανε ότι,  η παράλληλη αυτή  υβριδική διαδικτυακή εκπαίδευση επιτυγχάνει εγγυημένη εισαγωγή σε συγκεκριμένα Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη(Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία). Ταυτόχρονα, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και αλλού σαν απόφοιτος Λυκείου των ΗΠΑ. 

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ

“Το σχολείο μας υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Εκπαιδευτικό Τμήμα του αμερικάνικου Οργανισμού HUDSON GLOBAL SCHOLARS για την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
Το σχολείο μας αξιολογήθηκε και πιστοποιήθηκε από εκπαιδευτικούς φορείς των ΗΠΑ για την ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στο σύνολο των μαθημάτων που διδάσκονται στο σχολείο μας.
Η συνεργασία ξεκινά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με το DUAL DIPLOMA PROGRAM σε συνεργασία με το αμερικάνικο Λύκειο COLUMBIA, πιστοποιημένο από την Cognia(αντίστοιχος φορέας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Ελλάδας).
Τα παιδιά του σχολείου μας θα μπορούν να παρακολουθούν – διαδικτυακά – μαθήματα στην Αγγλική γλώσσα από πιστοποιημένους καθηγητές, με έδρα τις ΗΠΑ.
Τα 10 μαθήματα – συνολικής διάρκειας παρακολούθησης 900 ωρών – θα πραγματοποιούνται στο σχολείο μας, σε ημέρες και ώρες διαφορετικές από το πρωινό πρόγραμμα του σχολείου.
Το πρόγραμμα προτείνουμε να διδάσκεται σε 3 χρόνια κατά τη διάρκεια της φοίτησης των παιδιών στις Γ ́ Γυμνασίου, Α ́ Λυκείου, Β ́ Λυκείου ώστε στην Γ ́ Λυκείου η προσπάθεια να επικεντρώνεται στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Με αυτόν τον τρόπο ο απόφοιτος του σχολείου μας λαμβάνει ταυτόχρονα Ελληνικό Απολυτήριο Λυκείου και Απολυτήριο Λυκείου των ΗΠΑ και επιτυγχάνει εγγυημένη εισαγωγή σε συγκεκριμένα Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη. Ταυτόχρονα μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλα τα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και αλλού σαν απόφοιτος Λυκείου των ΗΠΑ. Παράλληλα – μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων – το παιδί αποκτά πρόσβαση στα ελληνικά πανεπιστήμια”.

Ένα Διεθνές Σχολείο

Να σημειωθεί ότι τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά έχουν μετεξελιχθεί σε ένα Διεθνές Σχολείο.  Με πρόσφατη τη διεθνής συνεργασία με  τον αμερικανικό οργανισμό Hudson Global Scholars. Με τη διδασκαλία της αγγλικής σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, με τη λειτουργία Αγγλόφωνου Νηπιαγωγείου, με την συμμετοχή των παιδιών σε ξενόγλωσσα προγράμματα σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού, όπως η καθιερωμένη ετήσια 10ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Μεγάλη Βρετανία στο  Keele University στο Manchester, σε ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα , που προβλέπει 4 ώρες διδασκαλίας καθημερινά και τελεί υπό την έγκριση του Βρετανικού Συμβουλίου. Μαζί με την ανταλλαγή μαθητών με τη Γαλλία, με τα προγράμματα e-twinning, και Erasmus+, με λειτουργία εντός του Σχολείου Κέντρου Ξένων Γλωσσών – Foreign Language Lab, για ενίσχυση της γλωσσομάθειας, με επιλογή και της ιταλικής γλώσσας ως δεύτερη ξένη γλώσσα στο Γυμνάσιο, πέρα από τα γαλλικά και τα γερμανικά. Με εισαγωγή της γαλλικής ή γερμανικής ήδη ως δεύτερης ξένης γλώσσας ήδη από την Δ’ Δημοτικού. Στόχος πάντα η ενίσχυση της γλωσσομάθειας των μαθητών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν επάξια στη μελλοντική επαγγελματική ζωή, και όχι μόνο, ανοίγοντας δυνατότητες και “παράθυρα” , και προετοιμάζοντάς τους για πολίτες του κόσμου.

To Top