Το δικό μου Σχολείο

Tα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στο 1ο Παιδικό Καρναβάλι Καλαμάτας: Εντατικές οι προετοιμασίες για τις στολές!

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Τη φαντασία τους και ανακυκλώσιμα υλικά επιστράτευσαν οι μικροί μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά για να φτιάξουν οι ίδιοι τις στολές τους για το 1ο Παιδικό Καρναβάλι Καλαμάτας την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου. Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και τη βοήθεια των γονέων τους-που θα συμμετάσχουν και αυτοί- σχεδίασαν, έκοψαν και κόλλησαν χαρτόκουτα, σακκούλες, δημιουργώντας τις στολές τους για το γκρουπ “Ο πιο καλός ο μαθητής”. Στολές που παραπέμπουν στις σχολικές ποδιές. Να σημειωθεί ότι το 1ο Παιδικό Καρναβάλι έχει θέμα την ανακύκλωση, και σύμφωνα με το Δήμο μετά την ολοκλήρωσή του όλες οι στολές θα πάνε… στην ανακύκλωση!

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ένα εξαιρετικό απόγευμα βίωσαν χθες, 19 Φεβρουαρίου, γονείς και παιδιά στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, ετοιμάζοντας τις αποκριάτικες στολές τους για το 1 ο Παιδικό Καρναβάλι της πόλης μας με θέμα την «Ανακύκλωση». Το σχολείο μας συμμετέχει με το γκρουπ «Ο πιο καλός ο μαθητής». Οι στολές φτιάχτηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά και για τη δημιουργία τους συνεργάστηκαν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΣΑΚΟΥΛΕΣ-ΚΑΙ ΚΟΥΤΙΑ

Χρησιμοποιήθηκαν εφημερίδες, περιοδικά, άδεια κουτιά από απορρυπαντικά πλυντηρίου ή από παπούτσια και οι στολές για «τους πιο καλούς τους μαθητές» είναι έτοιμες για την παρέλαση της ερχόμενης Κυριακής. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά σε όλη την διαδικασία. Συνεργασία-αρμοδιότητες, χαμόγελα, λίγο τσάι, βουτήματα και αποκριάτικη μουσική βοήθησαν όλους να χαρούμε την παρέα μεταξύ μας. Μπορεί ο θεσμός της ποδιάς να έχει καταργηθεί, αλλά θα ζωντανέψει ξανά από τους γονείς και τους μαθητές μας.
Μικροί και μεγάλοι είμαστε έτοιμοι να ξεφαντώσουμε στον ξέφρενο ρυθμό της Αποκριάς!

Tα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στο 1ο Παιδικό Καρναβάλι Καλαμάτας: Εντατικές οι προετοιμασίες για τις στολές!
To Top