Το δικό μου Σχολείο

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Μια σειρά εκπαιδευτικά εργαλεία και τεχνολογικές εφαρμογές στην εκπαίδευση των μαθητών!

Η συνεργασία με τη Microsoft και ο ψηφιακός “βοηθός” των παιδιών στη μάθηση

Μια σειρά από καινοτόμα ψηφιακά μέσα και τεχνολογικά εργαλεία και εφαρμογές έχουν τεθεί ήδη ως “βοηθός” στην εκπαίδευση των μαθητών όλων των βαθμίδων στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Η ψηφιακή πλατφόρμα της Microsoft με την οποία συνεργάζεται το σχολείο, αποτελεί το βασικό εργαλείο-βοηθό των παιδιών στην καθημερινή τους μάθηση, με ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό σε κάθε μάθημα, επιπρόσθετες πληροφορίες και ασκήσεις με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό (quiz,διαδραστικά τεστ, εκπαιδευτικά βίντεο), καθηκοντολόγιο όπου αναρτώνται οι εργασίες για την επόμενη μέρα , όλες τις πληροφορίες για το σχολείο προσαρμοσμένες όμως στο προφίλ του κάθε παιδιού(διαιτολόγιο τραπεζαρίας, μετακινήσεις με σχολικά, βιβλιοθήκη, τα τελευταία νέα, απουσίες κλπ), και τα προγράμματα σπουδών. Στην ψηφιακή πλατφόρμα του σχολείου έχουν εξατομικευμένη πρόσβαση οι μαθητές, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που εμπλουτίζουν καθημερινά το πρόγραμμα της μέρας με εκπαιδευτικό υλικό, ενώ εκεί κλείνονται ψηφιακά και τα ραντεβού για συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς για την πρόοδο των μαθητών.

Η χρήση της γραφίδας στη διδασκαλία του μαθήματος

Ακόμα ένα, η χρήση γραφίδας στην διδακτική διαδικασία. Συγκεκριμένα, η χρήση της γραφίδας αποτελεί ένα εξαιρετικό σύγχρονο εργαλείο ενίσχυσης της μάθησης, και μια διαδραστική και εναλλακτική προσέγγιση στην εκπαίδευση.

👉 Στο Γενικό Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά μέσω της γραφίδας το μάθημα της ημέρας αποθηκεύεται στην πλατφόρμα του σχολείου και μπορεί να αξιοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή από τους μαθητές μας. Επομένως, οι μαθητές μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανατρέξουν στη θεωρία του μαθήματος που έγινε στην τάξη, να ξαναδούν τις ασκήσεις, χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Πρωτοποριακό πρόγραμμα Επιστημών 

Αυτό το διάστημα “τρέχει” ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Επιστημών [Φυσική, Βιολογία και Χημεία] για τους μαθητές των τάξεων Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

👉 Το πρόγραμμα αυτό διακρίνεται για την καινοτομία του και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι ότι πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα.

👉 Τα παιδιά διδάσκονται όλες τις έννοιες των επιστημών στα Αγγλικά,  δουλεύουν σε ομάδες και  κάνουν διαλόγους στην αγγλική, ενώ διατυπώνουν ερωτήματα και απορίες στα αγγλικά. Στόχος όχι μόνο η εξάσκηση των αγγλικών τους, αλλά και η πρώτη επαφή με έννοιες της Βιολογίας και της Χημείας-μαθήματα που τα παιδιά διδάσκονται για πρώτη φορά στο Γυμνάσιο.  Μέσα από το πρόγραμμα αυτό γίνεται η πρώτη επαφή, η κατανόηση και η προετοιμασία για τις επιστήμες αυτές, προσαρμοσμένες πάντα στο επίπεδο κατανόησης και αντίληψης των μαθητών των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού.

👉 Το νέο αυτό πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το Βρετανικό Φορέα της Pearson και συνεργάτες – εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Μια σειρά εκπαιδευτικά εργαλεία και τεχνολογικές εφαρμογές στην εκπαίδευση των μαθητών!
To Top