Το δικό μου Σχολείο

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Οι μαθητές αποκτούν επαγγελματική εμπειρία στον τομέα που τους ενδιαφέρει

Τη δυνατότητα και ευκαιρία να παρακολουθήσουν το επάγγελμα που τους ενδιαφέρει είχαν και φέτος οι μαθητές και μαθήτριες Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Τα παιδιά παρευρέθηκαν για 3 μέρες στον επαγγελματικό χώρο που τους ενδιαφέρει, παρακολούθησαν έτσι βιωματικά τους επαγγελματίες επί τω έργω, διαπίστωσαν τις δυσκολίες αλλα και τα ευχάριστα του επαγγέλματος,  και ήρθαν αντιμέτωποι με τις συνθήκες εργασίας σε πραγματικό χρόνο του κάθε επαγγελματία, που μπορεί να διέφερε από αυτό που θεωρητικά είχαν στο μυαλό τους.

Τι αναφέρει για την ολοκλήρωση του προγράμματος η οικονομολόγος και εκπαιδευτική υπεύθυνη του προγράμματος επαγγελματικού προσανατολισμού και επαγγελματικής εμπειρίας Σταυρούλα Κόκκαλη:

Μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας» στο πλαίσιο του οποίου παρακολούθησαν, σε πολλά επίπεδα, έναν επαγγελματία-μια επιχείρηση για τρεις ημέρες.

Το πρόγραμμα αυτό οργανώνεται και υλοποιείται από το Σχολείο μας, τα τελευταία 12 χρόνια (στις διακοπές του Πάσχα, του καλοκαιριού ή και των Χριστουγέννων) στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο από τους μαθητές όσο και από τους συνεργαζόμενους φορείς, καθώς τα μηνύματα που λαμβάνουμε κάθε χρόνο ως ανατροφοδότηση με τη λήξη του προγράμματος είναι ενθαρρυντικά.
Μέσα από τη διαδικασία αυτή, οι μαθητές μας μπορούν να δουν τη φύση και τις απαιτήσεις ενός κλάδου που τους ενδιαφέρει, τις συνθήκες εργασίας, τις κοινωνικές και τεχνικές δεξιότητες που χρειάζονται, τις εναλλακτικές επιλογές και τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και το πιο σημαντικό, αν τελικά τους αρέσει αυτό που μέχρι τότε γνώριζαν από απόσταση.
Ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες του κάθε παιδιού και με τη φύση και τις ιδιαιτερότητες του κάθε επαγγέλματος, το πρόγραμμα προσαρμόζεται εξατομικευμένα για κάθε μαθητή.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φορείς με τους οποίους συνεργαστήκαμε φέτος, ώστε να αποκομίσουν οι μαθητές μας αυτή την όμορφη εμπειρία και συγκεκριμένα:
την κ. Μπουφέα – Χημικό, τον κ. Αντωνόπουλο & την κ.Τσούπα – Κτηνίατροι, τον κ. Κωνσταντόπουλο – Φυσίατρο και το κέντρο αποκατάστασης Διάπλαση, την κ. Κωνσταντινέα και το Νηπιαγωγείο των Εκπ. Μπουγά, την Ελληνική Αστυνομία – τον ταξίαρχο κ. Αξιοτόπουλο, το τμήμα δίωξης Ναρκωτικών και το τμήμα Τροχαίας, την κ. Διακάκη – Βιολόγο και το μικροβιολογικό εργαστήριο του κ. Φαληρέα, τον κ Τσάλλο-ερευνητή στο εργαστήριο μεταφραστικής έρευνας και εξατομικευμένης ιατρικής στο Caroline Heckman’s στο Ελσίνκι, τις κ. Ματσατσίνη Υφαντή και κ. Μπάκα Ψυχολόγους.

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Οι μαθητές αποκτούν επαγγελματική εμπειρία στον τομέα που τους ενδιαφέρει
To Top