Το δικό μου Σχολείο

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Καθημερινά τα μαθήματα- Επέστρεψαν σχεδόν όλοι οι μαθητές

Επαναλειτουργία Δημοτικού-Νηπιαγωγείου-Παιδικού Σταθμού-ΚΔΑΠ με καθημερινά μαθήματα και μεγάλη συμμετοχή

ΣΤΟ 90-100% Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Χτύπησε και πάλι το κουδούνι για τους μαθητές του Δημοτικού, Νηπιαγωγείου, Παιδικού Σταθμού και ΚΔΑΠ και στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Μετά από 2,5 μήνες, οι μαθητές και οι μαθήτριες επέστρεψαν με πολλή χαρά και πάλι στις τάξεις τους, ενώ και τα μικρότερα παιδάκια του Παιδικού Σταθμού επανήλθαν και αυτά και πάλι στο γνώριμο περιβάλλον τους. Τα παιδιά επέστρεψαν στο φυσικό τους χώρο, με πολλή μεγάλη συμμετοχή και ελάχιστες απουσίες, καθώς όπως φάνηκε τους έλειψε το σχολείο, οι φίλοι τους, και τα παιχνίδια.

Όπως μας δήλωσε ο διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Φώτης Μπουγάς, τα παιδιά αδημονούσαν να ξεκινήσει και πάλι το σχολείο και να βρεθούν στο σχολικό χώρο με τις παρέες τους. Υπό διαφορετικές συνθήκες, βεβαίως, καθώς τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής είναι αυστηρά, με τους εκπαιδευτικούς να φορούν προσωπίδες, και τους μαθητές να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Ένας μαθητής ανά θρανίο, με τις προβλεπόμενες αποστάσεις, και η δασκάλα με προσωπίδα-Αποστάσεις και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, όπου τα παιδιά βγαίνουν στο προαύλιο με αποστάσεις και συντεταγμένα

Το πρωί κατά την υποδοχή των παιδιών στο σχολείο οι εκπαιδευτικοί τους εξήγησαν τους κανόνες αυτοπροστασίας και υγιεινής που πρέπει να τηρούνται, ενώ τα παιδιά έδειξαν αμέσως να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες μαθήματος και παιχνιδιού. Οι τάξεις διαμορφώθηκαν με τα θρανία ανά μαθητή και με απόσταση 1,5 μέτρου,  ενώ μπήκαν και  αντισηπτικά σε κάθε τάξη.

KAΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ- ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΥΛΗ

Στο διάλειμμα τα παιδιά βγαίνουν συντεταγμένα με αποστάσεις και σε διαφορετικό χώρο τους προαυλίου ανάλογα με την τάξη τους. Σημαντικό είναι ότι τα παιδιά θα κάνουν καθημερινά μαθήματα, καθώς το σχολείο διαθέτει χώρους, και οι αίθουσες διαμορφώθηκαν κατάλληλα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου και του ΕΟΔΥ.
Να σημειωθεί ότι στον Παιδικό Σταθμό διαμορφώθηκαν και υπαίθρια τμήματα, ώστε τα παιδιά να απολαμβάνουν το παιχνίδι και τη μάθηση στη φύση, όσο ο καιρός είναι καλός. Άλλωστε σήμερα έχουμε και την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού.

Τα παιχνίδια εννοείται ότι δεν  είναι δυνατόν να λείψουν από την καθημερινότητα των παιδιών- Μετά τη χρήση τους απολυμαίνονται έως ότου χρησιμοποιηθούν ξανά

Όπως μας δήλωσε ο Φώτης Μπουγάς,  όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε τα μαθήματα γίνονταν κανονικά σε καθημερινή βάση διαδικτυακά μέσα από τη live πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης, για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, από τα πιο μεγάλα παιδιά μέχρι τα πιο μικρά. Έτσι η ύλη έχει καλυφθεί για όλες τις τάξεις, και πλέον γίνονται επαναλήψεις και συμπληρώσεις, όπου χρειάζεται.

Η ΝΕΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Αντισηπτικά για τους μαθητές, μάσκες και προσωπίδες για τους εκπαιδευτικούς και τους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων, μέτρα υγιεινής και στις τραπεζαρίες με τα γεύματα, αποστάσεις, εντάσσονται πλέον στη νέα καθημερινότητα των παιδιών. Αλλά και το προσωπικό καθαριότητας έχει ενισχυθεί, προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες αυστηρές συνθήκες υγιεινής που απαιτούνται.

Ομαλή λοιπόν η επιστροφή των μαθητών στο “δεύτερο σπίτι” τους, με συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, που πλέον επανέρχονται στους γνώριμους ρυθμούς τους. Να σημειωθεί ότι τα μαθήματα στο Δημοτικό θα διαρκέσουν μέχρι 26 Ιουνίου, ενώ στον Παιδικό Σταθμό μέχρι τις 31 Ιουλίου. Μάλιστα, υπάρχουν αιτήματα από γονείς να λειτουργήσει και καλοκαιρινό σχολείο κάποιες μέρες τον Αύγουστο, και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το Σχολείο.

ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top