Το δικό μου Σχολείο

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Επιτυχημένο το Halloween event με φιλανθρωπικό σκοπό!

Την τιμητική τους είχαν χθες το απόγευμα οι κολοκύθες και οι τρομακτικές στολές, στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά! Παιδιά ντυμένα στο κλίμα του Halloween είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δράσεις που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, με αφορμή την γιορτή του Halloween, με τα έσοδα να διατίθενται στην ActionAid.

Μαθητές και από άλλα σχολεία της πόλης πήραν μέρος σε αυτό το εορταστικό event, και διασκέδασαν μαζί με τους γονείς τους. Οι δράσεις περιελάμβαναν σκάλισμα κολοκύθας, προκειμένου να δημιουργήσουν μόνοι τους το χαρακτηριστικό τρομακτικό πρόσωπο και να το φωτίσουν με μικρά κεράκια, μετατρέποντας ουσιαστικά την κολοκύθα σε φαναράκι!

Face painting στο πνεύμα του Halloween. Με τα παιδιά να σχηματίζουν ουρές και να περιμένουν υπομονετικά να βαφτούν με τα χρώματα και τα σχέδια του Halloween. Πολλά παιδιά φωτογραφήθηκαν με τις στολές τους και στο ειδικό photo-booth που είχε φτιαχτεί για αυτό το σκοπό.

Oι εκπαιδευτικοί του σχολείου ήταν δίπλα τους σε κάθε δραστηριότητα και ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί των αγγλικών, μιας και πρόκειται για έθιμο που γιορτάζεται στις αγγλόφωνες χώρες.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς διοργανώθηκε και διαγωνισμός της πιο τρομακτικής στολής, αλλά και της πιο εντυπωσιακής και περίτεχνα σκαλισμένης κολοκύθας!

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, όπως μας δήλωσε και η υπεύθυνη της διοργάνωσης, Ιωάννα Μπουγά, στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης των παιδιών, κάνουν ένα άνοιγμα στον κόσμο, φέρνοντας σε επαφή τους μαθητές και με έθιμα άλλων χωρών, μέσα από την παιχνιδιάρικη και διασκεδαστική πλευρά τους.

Οι δράσεις όμως δεν σταματούσαν εδώ, καθώς η βραδιά συνεχίστηκε με αφήγηση λαϊκού παραμυθιού με τίτλο “ο φόβος”, από την Χριστίνα Δίμιζα, και ολοκληρώθηκε με βραδιά παιδικού κινηματογράφου συνοδεία φρεσκοψημένου ποπ-κορν, με ανάλογη θεματολογία.

To Top