Το δικό μου Σχολείο

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Επιτυχίες στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό πειραμάτων στις φυσικές επιστήμες

Το Σάββατο 28-01-2023 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αγίων Αναργύρων, ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός για την επιλογή των ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES 2023.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών (Φυσική – Χημεία – Βιολογία) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και η ουσιαστική ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων στην καθημερινή ζωή.


Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά με τους μαθητές Γρηγόριο Πετρούλια, Μαριλίνα Κουτσουμπού και Θεόδωρο Παρασκευόπουλο, διαγωνίστηκε, εκπροσωπώντας τον νομό Μεσσηνίας. Συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία πανελλαδικά στο μάθημα της Βιολογίας. Στη συνολική κατάταξη κατέλαβε τη 14η θέση ανάμεσα σε 38 ομάδες.
Εκφράζουμε πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα των μαθητών μας.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, το προσωπικό του Ε.Κ.Φ.Ε. Καλαμάτας και ειδικά την υπεύθυνη κα. Άννα Σωτηροπούλου και τον κο. Σάκη Καρούνια. Επίσης τους εκπαιδευτικούς-προπονητές, κα. Ελένη Λεμπέση και κο. Δημήτρη Γιαννακέα των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά για την προετοιμασία των μαθητών.
Οι μαθητές μας, δήλωσαν για το διαγωνισμό: «Η εμπειρία ήταν μοναδική, μάς δόθηκε η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με το πειραματικό κομμάτι των φυσικών επιστημών σε επίπεδο διαγωνισμού. Η επαφή με το εργαστήριο μάς βοηθά να κατανοήσουμε σε βάθος τον κόσμο γύρω μας».

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Επιτυχίες στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό πειραμάτων στις φυσικές επιστήμες
To Top