Το δικό μου Σχολείο

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Οι επιθυμίες των παιδιών για περισσότερο χρόνο έγιναν μικρό βιβλίο

Τα παιδιά της ομάδας Λογοτεχνίας των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά έφτιαξαν για φέτος ένα ξεχωριστό βιβλίο αφιερωμένο στον ελεύθερο χρόνο, που είναι τόσο λίγος αλλά ταυτόχρονα πολύτιμος.

Οι μαθητές έγραψαν γράμματα στον Άη Βασίλη, στα οποία του ζητάνε να δώσει περισσότερο χρόνο στα ίδια, αλλά και στα αγαπημένα τους πρόσωπα, ώστε να περάσουν ευχάριστες και διασκεδαστικές στιγμές μαζί. Τα γράμματα αυτά με τις επιθυμίες των παιδιών συγκεντρώθηκαν και έγιναν ένα βιβλίο. Όπως μας εξήγησε η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων,  Χριστίνα Δίμιζα, τα παιδιά μάς προτρέπουν να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο σε αυτά ακόμα και αν χρειαστεί να “τον κλέψουμε”.

Διαβάζοντας κανείς τα γράμματα των παιδιών, διαπιστώνει κάτι συγκλονιστικό. Πόσο τα παιδιά έχουν ανάγκη, όχι παιχνίδια και υλικά αγαθά, αλλά την προσοχή και τη διαθεσιμότητα των γονιών τους προς αυτά, το να μοιράζονται τον ελεύθερο χρόνο τους με τους γονείς τους, να μοιράζονται συναισθήματα και εμπειρίες, την αγάπη και τη φροντίδα τους.

Χρόνος…ίσως το πολυτιμότερο δώρο για τα παιδιά μέσα στους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητάς μας. Χρόνος… που δεν αγοράζεται, δεν ανταλλάσσεται και είναι αναντικατάστατος. Και επειδή οι στιγμές με τα παιδιά μας δεν έχουν Rewind, καλό είναι στο λίγο χρόνο που έχει ο καθένας μας διαθέσιμο μέσα στην ημέρα μας, να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας ψυχή τε και σώματι.

Μαίρη Περδικέα


Οι διευθύντριες του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, Χριστίνα Βλαχοπούλου και Νίκη Μπουρίκα αντίστοιχα

To Top