Το δικό μου Σχολείο

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: “Επί σκηνής…από καρδιάς” ένα Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών!

“Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά διοργανώνουν ένα Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών με τίτλο Επί σκηνής… από καρδιάς. Περισσότεροι από 50 μαθητές των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου θα συναντηθούν επί σκηνής ερμηνεύοντας ρόλους , τραγούδια και θεατρικά κείμενα, ενώ την επιμέλεια και την διοργάνωση υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί Ελένη Λεμπέση, χημικός, Κωνσταντίνα Κορμά, μουσικός και Χριστίνα Δίμιζα, ηθοποιός-φιλόλογος.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο φεστιβάλ είναι μέλη των θεατρικών ομάδων Δημοτικού και Γυμνασίου, της Χορωδίας και του ομίλου Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο. Η συνεχής και πολύπλευρη ενασχόληση των μαθητών με τις Τέχνες αποτελεί στρατηγική επιλογή για μας στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, καθώς πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό τα παιδιά λαμβάνουν μια βαθιά και ουσιαστική παιδεία που τα ολοκληρώνει ως προσωπικότητες και θα τα συνοδεύει στην ενήλικη ζωή τους ως πολίτες.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια διασκευή από τη θεατρική ομάδα του Δημοτικού πάνω στο έργο του Ράινερ Χάχφελντ, Μορμόλης, την οποία και έχουμε ονομάσει “Μορμόλης ή Σκέψου έξω από το κουτί”. Πρόκειται για μια παράσταση που σατιρίζει τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα παιδιά τους ενήλικες και τις νουθεσίες τους, αλλά και την αμηχανία που προκαλεί συχνά στους μεγάλους η ανάγκη των παιδιών να αντιμετωπίζουν τα πάντα με διάθεση παιχνιδιού.

Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου θα παρουσιάσει ένα δρώμενο με τίτλο “Δεν είναι άσπρο – μαύρο”. Με αφορμή την Ψεύτρα του Ζαν Κοκτώ και κείμενα του Μπερνάρ Φριό από τη συλλογή του Ιστορίες στο Τάκα-τάκα, τα παιδιά ερμηνεύουν έναν ύμνο στην αλήθεια και δραματοποιούν σπαράγματα σκηνών που αποκαλύπτουν πόσο συχνά και απαραίτητα είναι στη ζωή τα αληθινά… ψέματα.

Ο όμιλος Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο θα παρουσιάσει την αυτοσχέδια παράσταση “Οι Ωραίες των Αθηνών”, που έχει ήδη αποσπάσει επτά βραβεία στην πρώτη παρουσίαση στην Ελληνογερμανική Αγωγή στην Αθήνα. Το έργο διαπραγματεύεται τη σύνδεσή μας με την πολιτιστική μας κληρονομιά, την στάση μας απέναντι σε εμβληματικά
μνημεία, όπως οι Καρυάτιδες, μέρη των οποίων έχουν βίαια αποσπαστεί από το φυσικό και ιστορικό τους περιβάλον , ενώ παράλληλα θίγει το ζήτημα της φθοράς των μνημείων από την
ανθρωπογενή δραστηριότητα και την κλιματική αλλαγή.

Όλη την διάρκεια του φεστιβάλ λαμπρύνει με την παρουσία της η πολυβραβευμένη Χορωδία του σχολείου ταξιδεύοντάς μας στο μαγικό κόσμο της μουσικής. Με μια ποικιλία τραγουδιών
που καλύπτουν από προσευχές του μεσαίωνα, ως τραγούδια ρετρό και gospel, για την ερμηνεία των οποίων έλαβε τιμητικές διακρίσεις στο φεστιβάλ χορωδιών του Ναυπλίου, μικροί και μεγάλοι μαθητές αποδεικνύουν πόση δύναμη ψυχής καλλιεργεί η χορωδιακή τέχνη.
Την Δευτέρα 20 Μαίου στις 7.30μμ στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου σας περιμένουμε με το ξεχωριστό φεστιβάλ Επί σκηνής… από καρδιάς, προσδοκώντας η παρουσία και το χειροκρότημά σας να μας δώσουν θάρρος και δύναμη για νέα καλλιτεχνικά ταξίδια”, καταλήγει η ανακοίνωση των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: “Επί σκηνής…από καρδιάς” ένα Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών!
To Top