Το δικό μου Σχολείο

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Ενθουσίασε τα παιδιά το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο

ΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία έζησαν χθες το απόγευμα μικροί και μεγάλοι που βρέθηκαν στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά όπου και είχε εγκατασταθεί το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο των αφών Σακκά. Οι μικροί μαθητές αλλά και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν μέσα από το τηλεσκόπιο τη Σελήνη, τον Κρόνο και το Δία.

Ουρές σχημάτιζαν τα παιδιά περιμένοντας υπομονετικά να δουν και να θαυμάσουν για πρώτη φορά τους πλανήτες που ήταν ορατοί χθες αργά το απόγευμα στον ουρανό της Καλαμάτας, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές. Τα παιδιά μας μίλησαν με ενθουσιασμό για την εμπειρία τους αλλά εξίσου συνεπαρμένοι ήταν και οι γονείς τους.

Παιδιά απ’ όλα τα σχολεία της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής προσήλθαν και γνώρισαν το σύμπαν και τους πλανήτες του, μέσα από εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ που προβάλλονταν μέσα στο φορητό ψηφιακό πλανητάριο
Όπως μας δήλωσε και ο υπεύθυνος του πλανηταρίου Κώστας Σακκάς, οι προβολές σε θόλο 360 μοιρών είναι μια συναρπαστική εμπειρία, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους, καθώς τα ντοκιμαντέρ είναι διαβαθμισμένα, ώστε να είναι κατανοητά στους μαθητές, όσο μικροί ή μεγάλοι κι αν είναι. Οι μικροί μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο του σύμπαντος, τα άστρα και τους πλανήτες, και δήλωσαν ενθουσιασμένα.


Όπως μας είπε ο Κώστας Σακκάς, έχει διανύσει 40.000 χλμ ανά την Ελλάδα,[το γύρο της Γης, όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε] μεταφέροντας σε κάθε γωνιά της το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν από κοντά τους πλανήτες και να παίρνουν μια ιδέα για το σύμπαν που μας περιβάλλει.

To Top