Το δικό μου Σχολείο

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Διαδικτυακή συνάντηση για την 28η Οκτωβρίου με τον καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάση Χρήστου

"Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, οι οποίες φέτος διεξήχθησαν κάτω από ειδικές συνθήκες λόγω της πανδημίας, το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά φιλοξένησε διαδικτυακά τον Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάση Χρήστου.

Στη διαδικτυακή παρέμβασή του ο πανεπιστημιακός καθηγητής σκιαγράφησε, με γλαφυρό τρόπο, το ιστορικό πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τονίζοντας εμφατικά τον ηρωισμό που επέδειξαν οι πρόγονοί μας, αντιστεκόμενοι στις απρόκλητες επιθέσεις των δυνάμεων του Άξονα.

Ο καθηγητής, πέραν από τις πολύτιμες πληροφορίες που παρείχε στους μαθητές μας γύρω από τα σπουδαιότερα πολεμικά γεγονότα της περιόδου, τους μετέφερε και το μήνυμα της ημέρας, που δεν είναι άλλο από τη συνέχιση της προσπάθειάς τους με υπομονή, επιμονή και πίστη στις δικές τους δυνάμεις.

Η ωφέλιμη αυτή διαδικτυακή συνάντηση έκλεισε με τις ερωτήσεις μαθητών και καθηγητών, στις οποίες ο κύριος Χρήστου απάντησε με ζήλο.
Ευχαριστούμε τον κύριο Χρήστου για την τιμή που μας έκανε με τη διαδικτυακή του παρουσία στο σχολείο μας, προσφέροντάς μας τις πολύτιμες γνώσεις και συμβουλές του", καταλήγει η ανακοίνωση του σχολείου.

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Διαδικτυακή συνάντηση για την 28η Οκτωβρίου με τον καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάση Χρήστου
To Top