ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Με κινητοποίηση ξεκινά η σχολική χρονιά

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 

Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Καμία υποβάθμιση σχολικής μονάδας- καμία σύμπτυξη τμήματος!

Ενώ το 4ο κύμα της πανδημίας είναι σε εξέλιξη και βρισκόμαστε  μόλις λίγες  ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αντιμετωπίζει ξανά το εξαιρετικά σοβαρό  της λειτουργίας των σχολικών μονάδων,  με  ψευδείς διαβεβαιώσεις για λήψη ανύπαρκτων μέτρων. Αρνείται πεισματικά η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα ώστε τα σχολεία να ανοίξουν και να λειτουργήσουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Ταυτόχρονα πανελλαδικά αλλά και στο νομό μας προχωρούν οι Δ/νσεις με τις ευλογίες του υπουργείου σε υποβιβασμούς σχολείων, σε συμπτύξεις τμημάτων και στη διατήρηση πληθωρικών τάξεων κόντρα σε κάθε λογική με ανυπολόγιστο κόστος τόσο στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας αλλά και στις τοπικές κοινωνίες. Το  κριτήριο της μείωσης του δημοσιονομικού κόστους, η υποχρηματοδότηση της παιδείας, οι μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών, βλάπτουν τη παρεχόμενη εκπαίδευση, οδηγούν στα κλεισίματα σχολικών μονάδων και μετακυλύουν τα βάρη στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στους γονείς τους.

Φτάνει πια!

Καλούμε όλους και όλες στην κινητοποίηση τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13/9, στις 12:30μμ, στο ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ:

 • τους υποβιβασμούς σχολικών μονάδων
 • τις συμπτύξεις τμημάτων
 • τα πληθωρικά τμήματα

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές. Ουσιαστική μέριμνα για την εύρεση χώρων που θα λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.
 • Μαζικό και προσβάσιμο για όλους εμβολιασμό, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.
 • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρχει ουσιαστικός υγειονομικός έλεγχος και παράλληλα υγειονομική επιτήρηση των σχολικών μονάδων.
 • Μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές.
 • Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές. Παράλληλη στήριξη για όλους τους μαθητές που αποδεδειγμένα τη χρειάζονται.
 • Αυξημένη χρηματοδότηση για την κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ).
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.
 • Άμεση λήψη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών – παιδαγωγικών μέτρων για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση, με παράλληλο περιορισμό της ύλης των μαθημάτων ώστε να καταστεί δυνατή η κάλυψη όλων των μαθησιακών «κενών».

 

 

 

Eκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Με κινητοποίηση ξεκινά η σχολική χρονιά
To Top