ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτικοί Μεσσηνίας: Γιατί απεργούμε στις 11 Οκτωβρίου

ΑΠΕΡΓΙΑ  ΔΟΕ – ΟΛΜΕ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 11/10 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΣΕΠΕ Μεσσηνίας με την Α΄ΕΛΜΕ στις 11:00 στο ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

Χαιρετίζουμε τη μαχητική στάση των συναδέλφων/ισσών των σχολείων του Συλλόγου μας και τη μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή. Συνάδελφοι-ισσες από 105 σχολικές μονάδες (88%) στέκονται ενάντια στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση, η οποία στοχεύει στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, την κατάργηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητ(ρι)ών μας και των εργασιακών των εκπαιδευτικών.

Τουλάχιστον απαράδεκτη χαρακτηρίζεται η  πολιτική απόφαση του ΥΠΑΙΘ να σύρει στο εδώλιο τους εκπαιδευτικούς και την ΑΔΕΔΥ επειδή πράττουν συλλογικά! Απόδειξη του φόβου της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ και αποδοχή της ήττας τους είναι η κήρυξη της απεργίας-αποχής ως παράνομης!  Μιλούν για παρανομία αυτοί που βρίσκονται αντιμέτωποι με το συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Τέτοιου είδους «επιθέσεις» ενάντια στους απεργούς εκπαιδευτικούς φουσκώνουν αντί να σιγάσουν το κύμα της αγανάκτησης για την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Επιπλέον προχωρούν άμεσα στην  εκδίκαση της έφεσης που έχουν καταθέσει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ στην απόφαση του πρωτοδικείου τη Δευτέρα 11/10 και ώρα 12:00 στο Εφετείο. Αυτές οι κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από το κλάδο.

Ο κλάδος μας όμως δεν κάμπτεται και δεν τρομοκρατείται! Επιβεβαιώνει την αγωνιστική του διάθεση να αποκρούσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Δε μας εκφοβίζουν  οι αγωγές! Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα! Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση!

Εκπαιδευτικοί Μεσσηνίας: Γιατί απεργούμε στις 11 Οκτωβρίου
To Top