MESSINIA PLUS

Εκπαιδευτικοί Μεσσηνίας: Αντιπολεμική συγκέντρωση στην Καλαμάτα

Αντιπολεμική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας από την Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας με την στήριξη του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ και των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας

Οι βόμβες που πέφτουν σήμερα στην Ουκρανία απειλούν όλους τους λαούς, απειλούν συνολικά την επιβίωση της ανθρωπότητας και είναι απόδειξη για τον καταστροφικό χαρακτήρα του σύγχρονου κοινωνικού συστήματος που μπροστά στο κέρδος και την παγκόσμια κυριαρχία δεν διστάζει να πνίξει στο αίμα, κινήματα, λαούς, χώρες ολόκληρες που μετρούν νεκρούς, προσφυγιά και φτώχεια. Οι λαοί είναι οι μόνοι που δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τους ανταγωνισμούς αυτούς.
Ο ουκρανικός λαός δεν χρειάζεται ούτε το ΝΑΤΟ – ΕΕ, ούτε τη Ρωσία. Χρειάζεται ανεξαρτησία και αλληλεγγύη για να οικοδομήσει το δικό του μέλλον.

antipolemiko-eleme-DSC-1149

antipolemiko-eleme-DSC-1153

antipolemiko-eleme-DSC-1155

antipolemiko-eleme-DSC-1156

antipolemiko-eleme-DSC-1157

antipolemiko-eleme-DSC-1158

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει ανοίξει την προοπτική για ένα νέο πόλεμο στην Ευρώπη και αποτελεί ένα μεγάλο βήμα κλιμάκωσης που σπρώχνει παραπέρα την ανθρωπότητα σε μια εποχή ανοικτών πολεμικών συγκρούσεων, όπου οι ανταγωνισμοί θα επιλύονται όλο και πιο συχνά με προσφυγή στα όπλα. Η αιτία του πολέμου βρίσκεται στη νέα φάση του ανταγωνισμού των ΗΠΑ-ΕΕ με την Ρωσία και την Κίνα, ώστε να δημιουργηθούν νέα δεδομένα που θα τους εξασφαλίζουν δύναμη, εξουσία και κέρδη για τα μονοπώλια τους και την βιομηχανία όπλων, με θύματα πάντα τους λαούς.
Καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας, η οποία επιδιώκει να μετατρέψει την Ουκρανία σε ρώσικο προτεκτοράτο με αντίστοιχη κυβέρνηση μαριονέτα. Οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας, καθώς και οι λαοί όλου του κόσμου, δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.
Καταδικάζουμε τη μακρόχρονη νατοϊκή παρέμβαση στην Ουκρανία, που την έχει μετατρέψει, με τη βοήθεια αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών και φασιστικών ταγμάτων εφόδου, σε αμερικάνικο προτεκτοράτο με κατευθυνόμενη κυβέρνηση .
Καταδικάζουμε τις αντιλήψεις που διαχωρίζουν τους πρόσφυγες σε «κανονικούς» και «λαθρομετανάστες», που εργαλειοποιούν και διαχωρίζουν την προσφυγιά σε «καλή» και «λαθραία» .
Η σκέψη μας βρίσκεται ιδιαίτερα στους εκατομμύρια μαθητές που αντί να βρίσκονται στο σχολείο τους είναι κρυμμένοι στα καταφύγια, οδηγούνται στα καραβάνια της προσφυγιάς, ζούνε σε έναν διαρκή κίνδυνο για τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους. Η σκέψη μας είναι με τους ομογενείς ειδικά με εκείνους που κρατούνται όμηροι στη Μαριούπολη.
Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτόν τον πόλεμο. Η χρήση των βάσεων είναι ενέργειες που βάζουν τον λαό μας στο στόχαστρο, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τους εργαζόμενους και τους νέους της χώρας μας.

antipolemiko-eleme-DSC-1159

antipolemiko-eleme-DSC-1160

antipolemiko-eleme-DSC-1161

antipolemiko-eleme-DSC-1162

antipolemiko-eleme-DSC-1164

Η πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή μας ήδη επιφέρει νέα βάρη και έχει ως συνέπεια την ακρίβεια βασικών αγαθών, την αύξηση της τιμής των καυσίμων, την ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για τα λαϊκά νοικοκυριά. Τα σωματεία και όλοι οι εργαζόμενοι δε θα επιτρέψουμε να «ματώσουμε» για μια ακόμα φορά για τα κέρδη και τα συμφέροντα των ολίγων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ανοίξουμε θαρρετά τη συζήτηση μέσα στις τάξεις με τους μαθητές μας για τις αιτίες και τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου. Ο Σύλλογος μας το επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.

• ΟΧΙ στον πόλεμο- Ειρήνη στους λαούς
• Απόσυρση τώρα των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία, αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό.
• Καμία εμπλοκή της χώρας μας – καμιά συμμετοχή στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς στην Ουκρανία.
• Άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών. Έξω το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ρωσία από την Ουκρανία. Ίσα δικαιώματα σε όλους τους Ουκρανούς πολίτες, όχι στις διώξεις και τις δολοφονίες αντιφασιστών, συνδικαλιστών, ρωσόφωνων και άλλων μειονοτήτων.

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας στηρίζει την πρωτοβουλία της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για αντιπολεμική συγκέντρωση, με αφορμή την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία. Καταδικάζουμε την άδικη πολεμική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, που εντάσσεται στο πλαίσιο της αυξανόμενης έντασης μεταξύ ισχυρών κρατών στην περιοχή και διεθνώς λόγω αλληλοσυγκρουόμενων οικονομικών συμφερόντων, με αποτέλεσμα το μάρμαρο να το πληρώνει ο λαός σε οικονομική εξαθλίωση, ξεριζωμό και νεκρούς!

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ!
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ!

To Top