ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος της 120 ΠΕΑ έπεσε στον Μπουρνιά! Σώοι οι πιλότοι


Πτώση είχαμε, πριν από λίγο (12:02), εκπαιδευτικού αεροσκάφους της 120 ΠΕΑ στην περιοχή του Μπουρνιά. Το ατύχημα συνέβη λόγω βλάβης στον κινητήρα του αεροσκάφους.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής πτήσης οι πιλότοι αντιλήφθηκαν τη βλάβη στον έναν κινητήρα. Εκείνη την ώρα πετούσαν πάνω από τη θαλάσσια περιοχή του Μπουρνιά. Οπότε επιχείρησαν να κάνουν αναγκαστική προσγείωση στα χωράφια της περιοχής και οι ίδιοι χρησιμοποίησαν τα αλεξίπτωτά τους και εγκατέλειψαν εγκαίρως το αεροσκάφος.


Το αμερικανικής κατασκευής Τ-2 Buckeye, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό τζετ της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι ίκαροι και οι νέοι ανθυποσμηναγοί.

Πηγή: Επεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας -Σώοι οι δύο πιλότοι | iefimerida.gr

Αμέσως έσπευσε στην περιοχή ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που είχε ειδοποιηθεί και τους παρέλαβε, με τους δύο αξιωματικούς πιλότους- εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος- να είναι καλά στην υγεία τους.
Επίσης στην περιοχή από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος βρέθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.
Οι πιλότοι θα μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους με C 130 στο 251 ΓΝΑ στην Αθήνα.

H επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Ανακ. 001/2018
Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Εγκατάλειψη Αεροσκάφους Τ-2

Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης πλήρωμα αεροσκάφους Τ-2 της 120ΠΕΑ/363ΜΕΑ, εγκατέλειψε επιτυχώς λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ βρισκόταν 2 ναυτικά μίλια νότια από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Στις 12:04, ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας περισυνέλεξε τους Ιπταμένους, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε στη Μονάδα.
Συγκροτήθηκε Αρμόδια Επιτροπή, η οποία διεξάγει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

To Top