Το δικό μου Σχολείο

Εκπ.Μπουγά: Βραδιά οικογενειακού cinema και σύνδεση με ελληνόφωνο Σχολείο της Βοστώνης!

CINEMA ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΠ-ΚΟΡΝ!

Το απόγευμα της Πέμπτης ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστό για τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μαζί με τους γονείς τους cinema με την προβολή της Χριστουγεννιάτικης ταινίας “Αrthur Christmas: Ο γιος του Άι-Βασίλη”.

Όπως μας εξήγησε ο διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Φώτης Μπουγάς, ήταν μια ευκαιρία για τα παιδιά και τους γονείς τους να ξεφύγουν για λίγο από τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας και να περάσουν λίγο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους απολαμβάνοντας μια χριστουγεννιάτικη ταινία, και μπαίνοντας στο κλίμα των ημερών.

Από νωρίς είχαν γίνει οι ετοιμασίες στην αίθουσα “Αχτίδα”, ώστε ο χώρος να διαμορφωθεί σε κινηματογράφο, με τους γονείς και τα παιδιά να κάθονται να παρακολουθήσουν μαζί τη χριστουγεννιάτικη μεταγλωτισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων. Η προβολή της ταινίας ξεκίνησε στις 18.30 και εξιστορούσε τις περιπέτειες που προκύπτουν όταν το τέλεια εξοπλισμένο επιτελείο του Αϊ-Βασίλη στον Βόρειο Πόλο ξεχνά να παραδώσει ένα παιδικό δώρο, και ο μικρό γιος του αναλαμβάνει να διορθώσει το λάθος με τον παλιό παραδοσιακό αλλά επικίνδυνο πλέον τρόπο!


Τα παιδιά περίμενε ζεστή σοκολάτα και λαχταριστό ποπ-κορν, ενώ για τους γονείς είχε ετοιμαστεί και ζεστό οινόμελο από τους σπουδαστές του ΙΕΚ “Ορίζων”!

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΣΩ SKYPE ME ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ!

Είχε προηγηθεί η υπεραντλαντική σύνδεση μέσω skype με τους μαθητές του Hellenic American Academy, Ελληνόφωνου Δημοτικού στην περιοχή Lowell της Μασαχουσέτης, κοντά στη Βοστόνη των Η.Π.Α.

Με τη συνδρομή των καθηγητριών Αγγλικών τους, της Στέισι Λυμπεροπούλου και της Τίνας Γιαννακέα, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά συνδέθηκαν μέσω skype με Αμερική, αντάλλαξαν ευχές για τα χριστούγεννα με τους μαθητές του ελληνόφωνου σχολείου της Βοστόνης, μέσα σε χριστουγεννιάτικο κλίμα. Η σύνδεση με Αμερική έγινε στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδας- 9 το πρωί για τους μαθητές της Βοστώνης που μόλις ξεκινούσαν τη μέρα τους στο σχολείο!

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και της Α’ και Β’ τάξης του Δημοτικού, αλλά και του Αγγλόφωνου Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, τραγούδησαν στα ελληνικά και στα αγγλικά τα κάλαντα των Χριστουγέννων, συνομίλησαν με τους συνομίληκούς τους στην Αμερική, και έπαιξαν ταυτόχρονα παιχνίδια!

Το ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν ότι πρόκειται για παιδιά Ελλήνων που ζουν στη Βοστόνη, πηγαίνουν σε ελληνικό σχολείο, μιλούν ελληνικά και τραγούδησαν ένα παραδοσιακό τραγούδι των Χριστουγέννων! Ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό να βλέπεις μαθητές ηλικίας 6 και 7 χρονών να διατηρούν ζωντανά τα ελληνικά έθιμα και τις παραδόσεις της Ελλάδας.
Σκοπός της σύνδεσής αυτής ήταν οι μαθητές από τις μικρές αυτές ηλικίες να έρθουν σε επαφή με συνομίληκούς τους που ζουν σε χώρες του εξωτερικού, ώστε “να γίνουν πολίτες του κόσμου”, όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο Φώτης Μπουγάς.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top