Το δικό μου Σχολείο

Εκπ.Μπουγά: Summer camp για εκπαίδευση, άθληση και ψυχαγωγία και τον Αύγουστο!

Το summer camp των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά είναι και πάλι εδώ ! Μέσα σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και υγιεινής οδεύει προς την 4η εβδομάδα του και φέτος το καλοκαιρινό πρόγραμμα και τα παιδιά φιλοξενούνται σε ένα όμορφο και ήσυχο περιβάλλον με σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας για κάθε δραστηριότητα.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και σε παιδιά που έχουν ολοκληρώσει την Α΄ Δημοτικού έως και Α΄ Γυμνασίου. Δεδομένων των συνθηκών θα υπάρξουν οι εξής διαφοροποιήσεις στον προγραμματισμό:

Το Summer Camp θα διεξαχθεί σε εβδομαδιαίες περιόδους οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή, 28 Αυγούστου.

Το ημερήσιο πρόγραμμα θα είναι καθημερινό (εκτός Σαββατοκύριακου) από τις 07:00 έως τις 16:00.
Τα παιδιά σε όλο το camp θα χωριστούν σε ολιγομελείς ομάδες με μοναδικό κριτήριο την ηλικία.
Θα υπάρχει μόνιμη παρουσία Νοσηλεύτριας στο Camp.

Παιδαγωγοί και Δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες που ακολουθούν τα παιδιά αποτελούν προϊόν σχεδιασμού της επιστημονικής και εκπαιδευτικής ομάδας των Εκπαιδευτηρίων μας και έχουν ως στόχο να καλύψουν κάθε ανάγκη των παιδιών για δημιουργική έκφραση, αθλητισμό και ψυχαγωγία.

Πιο συγκεκριμένα, έρχονται σε επαφή με τις εξής δραστηριότητες: μπάσκετ, βόλεϊ, τοξοβολία, στίβο, τένις, ποδηλασία, τραμπολίνο, Street Hockey, αναρρίχηση, ρομποτική, πειράματα καθώς και διάφορες μορφές τέχνης.

Όλοι οι εκπαιδευτές είναι παιδαγωγοί και καθηγητές Φυσικής Αγωγής με εμπειρία στη διαχείριση καταστάσεων εντός και εκτός της τάξης.

Μεταφορά

Στο Camp υπάρχει η δυνατότητα για το μήνα Ιούλιο, να γίνονται οι μετακινήσεις ένα μεγάλο στόλο σχολικών λεωφορείων που πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, για την μεταφορά των μαθητών.
Η μεταφορά με σχολικό λεωφορείο συμπεριλαμβάνεται στα δίδακτρα του Summer Camp, χωρίς επιπλέον κόστος.
Για τον μήνα Αύγουστο, δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς με σχολικό λεωφορείο.
Η μεταφορά γίνεται αποκλειστικά, με μέσο των γονέων και κηδεμόνων.

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή των παιδιών θα πρέπει να συμπληρωθεί από τον γονέα η “αίτηση συμμετοχής” και να αποσταλεί στο summercamp@bougas-school.gr

Το πρόγραμμα του καλοκαιριού του 2020 διαμορφώνεται ως εξής:

4η εβδομάδα: 20 Ιουλίου έως 24 Ιουλίου
5η εβδομάδα: 27 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου
6η εβδομάδα: 3 Αυγούστου έως 7 Αυγούστου
7η εβδομάδα: 10 Αυγούστου έως 14 Αυγούστου
8η εβδομάδα: 17 Αυγούστου έως 21 Αυγούστου
9η εβδομάδα: 24 Αυγούστου έως 28 Αυγούστου

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Summer Camp, την Ημερήσια Κατασκήνωση των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 6970230970 (Ρούλα Τσούγκου) και στο 27210 – 92022.

Στόχος του Σχολείου είναι η φυσική, κοινωνική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών μέσα από βιωματικές και ομαδικές δραστηριότητες, αθλήματα και παιχνίδι. Ο συνδυασμός αυτός αποτελεί την ιδανική απασχόληση για τα παιδιά, κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Μαθήματα STEAM για προνήπια και νήπια

To σχολείο στη συνεχή προσπάθειά του να προσφέρει στα παιδιά μια ολοκληρωμένη παιδεία αλλά και να συμβάλει στην εκπαιδευτική καινοτομία και εφαρμογή, υλοποιεί τον όμιλο STEAM (ερευνώ-χαίρομαι-ανακαλύπτω). Ο στόχος του προγράμματος STEAM (Science-Technology-Engineering-Arts-Maths) είναι να αντιληφθούν τα παιδιά πως λειτουργεί ο πραγματικός κόσμος. Η εκπαίδευση STEAM είναι μια διαθεματική και ενοποιημένη προσέγγιση που δίνει έμφαση στη μάθηση στην πράξη και συνδέει τις συνιστώσες του STEAM με την καθημερινή ζωή και τον πραγματικό κόσμο των μαθητών.

Τα παιδιά χρησιμοποιώντας ένα ειδικά σχεδιασμένο απλό σύστημα δόμησης, κατασκευάζουν μηχανικά και ηλεκτρικά συστή­ματα, εξερευνούν τον τρόπο λειτουργίας τους, ανακα­λύπτουν νόμους που διέπουν την κίνηση και τον ηλεκτρι­σμό. Χρησιμοποιούν τα μαθηματικά ως «εργαλείο» για τη διατύπωση των νόμων αυτών κατανοώντας έτσι την αναγκαιότητα ύπαρξής τους. Τα μαθήματα γίνονται από τον Άρη Μαυρομάτη που έρχεται από την Αθήνα από τον Οργανισμό STEM Educationκαι και τις εξειδικευμένες δασκάλες του Σχολείου.

To Top