Το δικό μου Σχολείο

Εκπ. Μπουγά: Πρώτη θέση στη ρομποτική το Γυμνάσιο

ΜΕ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΕΚΠ.ΜΠΟΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Την πρώτη θέση κέρδισε η Ομάδα Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στον Περιφερειακό Διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που έγινε την Κυριακή στο Ναύπλιο στο «Φουγάρο».
Η ομάδα αποτελείται από τους Δημήτρη Μπουγά, Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, Γιώργο Ξυνό και έχει προπονήτρια την Εργίνα Ορφανού.
Επίσης, την θέση, με 150/180 πόντους κατέλαβε η ομάδα του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων.
Στην ομάδα ήταν οι Εκτωρ Παπανικολάου, Ηλίας Ποντίκης και Ευσταθία Θεοδωρακοπούλου και προπονητής ήταν ο Χαράλαμπος Βασιλαδιώτης.
Το φετινό θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ είχε τίτλο “Food matters” και εστίαζε στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα.
Οι διαγωνιστικές πίστες των βαθμίδων προσκάλεσαν τους μαθητές να κατασκευάσουν γρήγορα ρομπότ που θα επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με το θέμα.
Οι νικητές που θα προκύψουν από τον τελικό διαγωνισμό στην Αθήνα την 1η Ιουλίου θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στον παγκόσμιο τελικό της φετινής World Robot Olympiad™ που θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου στο Τσιάνγκ Μάι, στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης.
Ο Ομιλος Ρομποτικής των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά συμμετείχε στην Κανονική Κατηγορία στις βαθμίδες Δημοτικού και Γυμνασίου με τις ομάδες “BougaBots”.

Εκπ. Μπουγά: Πρώτη θέση στη ρομποτική το Γυμνάσιο
To Top