Το δικό μου Σχολείο

Eκπ.Μπουγά: Φιλοξένησαν 18 Γάλλους μαθητές στην Καλαμάτα μέσω του eTwinning

Μία αξέχαστη εβδομάδα πέρασαν 18 μαθητές, μαθήτριες και δύο καθηγήτριες από την πόλη Ναντ της Γαλλίας που επισκέφτηκαν την Καλαμάτα, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος eTwinning και φιλοξενήθηκαν από τα παιδιά και τους καθηγητές των εκπαιδευτηρίων Μπουγά στα σπίτια τους!

Τα παιδιά πέρασαν μαζί πολλές ώρες, ταξίδεψαν σε πολλά μέρη της Μεσσηνίας και μοιράστηκαν δυνατές στιγμές μαζί, κάτι που τους έφερε κοντά και απέκτησαν δεσμούς φιλίας, τους οποίους σκοπεύουν να διατηρήσουν.
Πριν λίγους μήνες είχαν βρεθεί στη Γαλλία παιδιά των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά για 5 ημέρες και σήμερα ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή φιλοξενίας και κουλτούρας, μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Τα παιδιά από τη Γαλλία αναχώρησαν σήμερα το μεσημέρι για την πατρίδα τους και μίλησαν στο Μessinialive για την εμπειρία που έζησαν αυτή την εβδομάδα στη χώρα μας.

Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες. Μπορούν να εγγραφούν εκπαιδευτικοί και προσωπικό που ανήκουν σε Σχολεία της πρωτοβάθμιας (προ-νηπιακή, νηπιακή εκπαίδευση και δημοτικό σχολείο), δευτεροβάθμιας (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ, EEEEK, ΕΚΦΕ, ΣΔΕ) και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ, «Τάξη Μαθητείας του ΕΠΑΛ») (κατηγορία ηλικίας: 3 έως 20+ ετών).

Μέσω του eTwinning, περισσότεροι από 230.000 εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη συνεργάζονται στο πλαίσιο διεθνών σχολικών δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 110.000 σχολικά ιδρύματα από 32 ευρωπαϊκές χώρες. Tο πρόγραμμα eTwinning εξελίχθηκε από ένα εργαλείο εξεύρεσης εταίρων για τους εκπαιδευτικούς σε μία πλούσια, πανευρωπαϊκή κοινότητα διδασκαλίας και μάθησης. Σήμερα το eTwinning είναι ίσως το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης.

To Top