Το δικό μου Σχολείο

Εκπ.Μπουγά: Παρουσίασαν την εφαρμογή VoluntUp για τον εθελοντισμό στην ΟΑΚ 4Χ4

Συνάντηση με τους εθελοντές της ομάδας ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας είχαν σήμερα μαθητές της ομάδας επιχειρηματικότητας των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά για να παρουσιάσουν τις καινοτόμες εφαρμογές τους VoluntUp για εθελοντές και για φορείς που στόχος είναι να είναι διαθέσιμες στο playstore μέσα στο 2022. Μάλιστα για να κάνουν την ιδέα τους πράξη μπήκαν σε πλατφόρμα πληθοχρηματοδότησης/crowdfunding.

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/Bouga-Ekpedeftiria-Kalamata

Στο παραπάνω λινκ μπορείτε να δείτε την ιδέα των παιδιών, να διαβάσετε λεπτομέρειες, να ξεναγηθείτε σε ένα πολύ αρχικό demo  της εφαρμογής (καθώς έχει προχωρήσει αρκετά η υλοποίηση) και φυσικά να συμβάλλετε οικονομικά σε αυτή την προσπάθεια!

oak-image00019

oak-image00024

Σε δήλωσή του ο εθελοντής της ΟΑΚ 4Χ4 Κώστας Βλαχονικολός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σημαντική προσπάθεια των παιδιών για την εφαρμογή ψηφιακής διαχείρισης των εθελοντών και τόνισε πως μπορεί να βρει εφαρμογή.

Λίγα λόγια για την επιχειρηματικότητα στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Η φιλοσοφία των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας, τα οποία λειτουργούν χρησιμοποιώντας ως εργαλεία τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (Σ.Ε.Ν.), είναι οι μαθητές μέσα από τη δημιουργία της δικής τους “εικονικής επιχείρησης” να αναλάβουν ευθύνες, να οργανώσουν δράσεις, να συντάξουν επιχειρηματικό πλάνο, να πείσουν τους  χορηγούς τους, το καταναλωτικό κοινό και τους κριτές του Σ.Ε.Ν και την κοινότητα για τη σπουδαιότητα του “προϊόντος” ή της “υπηρεσίας” τους, που ως επί το πλείστον καλύπτουν κενά της κοινωνίας και της αγοράς.

oak-image00014

oak-image00016

Μέσω αυτής της διαδικασίας τα παιδιά μαθαίνουν βιωματικά:

  • να λειτουργούν σε ομάδες
  • να αναλαμβάνουν ευθύνες και ρόλους
  • να επιχειρηματολογούν υπέρ μιας θέσης
  • να προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον εαυτό τους και την ιδέα τους
  • να ερευνούν (S.W.O.T analysis) και να καταστρώνουν σχέδια προς υλοποίηση (business plans)… θέτοντας “έξυπνους” στόχους (S.M.A.R.T.)

Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, τα παιδιά πιστοποιούνται για τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες μέσω της πλατφόρμας ESP app του Παγκόσμιου Οργανισμού Junior Achievement Worldwide.  Οι φετινές εξετάσεις των μαθητών πραγματοποιήθηκαν τη Δεύτερα, 21 Ιουνίου 2022 με 100% επιτυχία.

Το σχολείο συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τα τελευταία 12 χρόνια κατακτώντας σπουδαίες εμπειρίες και διακρίσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Υπεύθυνη υλοποίησης των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας είναι η οικονομολόγος κα. Σταυρούλα Κόκκαλη. Την ομάδα φέτος υποστήριξαν και πλαισίωσαν ο κ. Νίκος Στακιάς – Project Manager των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά & Υπεύθυνος Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στο Σωματείο “Διάζωμα” και ο κ. Κωνσταντίνος Θερμός – Προγραμματιστής.

 

To Top