Το δικό μου Σχολείο

Εκπ.Μπουγά: Παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας η τελετή αποφοίτησης του Δημοτικού Σχολείου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

H Κυριακή 28 Ιουνίου, ήταν μία ξεχωριστή βραδιά για τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά που συμμετείχαν στην Τελετή Αποφοίτησης 2020.

Τα παιδιά ολοκλήρωσαν μια περιπλάνηση έξι χρόνων στο Δημοτικό Σχολείο κατά τα οποία εξερεύνησαν άγνωστους τόπους που κρύβουν το μυστήριο της γνώσης.
Σε κλίμα συγκίνησης άφησαν πίσω την πρώτη παιδική ηλικία, τους πρώτους δασκάλους, παίρνοντας μαζί τους πολλά και σημαντικά!

Οι απόφοιτοι της Στ΄ Δημοτικού πήραν στις βαλίτσες τους όσα έμαθαν, τις αναμνήσεις και τις ζεστές σχέσεις φιλίας και σεβασμού που ανέπτυξαν τα έξι αυτά χρόνια με συμμαθητές και δασκάλους.

Σε αυτά τα έξι χρόνια τα παιδιά μας έμαθαν, διάβασαν, έγραψαν, εξερεύνησαν, έκαναν πειράματα, συμμετείχαν σε διαγωνισμούς, πήγαν πολλές εκδρομές, υλοποίησαν σημαντικά εκπαιδευτικά προγράμματα, αθλήθηκαν, έμαθαν να σκέφτονται κριτικά και να επιχειρηματολογούν υποστηρίζοντας τις θέσεις τους.
Ασχολήθηκαν με τη ρομποτική, με τη ρητορική, με τις τέχνες, με τη λογοτεχνία, με τις θετικές επιστήμες, με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Συμμετείχαν σε εθελοντικές δράσεις και ευαισθητοποιήθηκαν γύρω από κοινωνικά προβλήματα διδάσκοντας πολλές φορές εμάς τους μεγάλους πώς πρέπει να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε έχοντας ενσυναίσθηση σε βαθμό που πολλοί ενήλικες θα ζήλευαν.
Συμμετείχαν σε ομαδικές δράσεις, συνεργάστηκαν, έκαναν φιλίες και συνεργασίες, μυήθηκαν σε δημοκρατικές διαδικασίες κατανοώντας και κατακτώντας την έννοια της πολιτότητας ώστε στο μέλλον να ενεργούν ως ευρωπαίοι πολίτες.

Κατά την Τελετή Αποφοίτησης ιδιαίτερη ήταν η συγκίνηση των γονέων – κηδεμόνων των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την άποψη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν και δείχνουν στο σχολείο για την πρόοδο των παιδιών τους.

Αποφοίτηση σημαίνει να αφήνουμε ένα σχολείο ζωής, για να ξεκινήσουμε ένα διαφορετικό. Η αποφοίτηση είναι μια νέα αρχή για τον καθένα. Ευχόμαστε λοιπόν σε όλους μας τους μαθητές και τις μαθήτριες καλή σταδιοδρομία στη ζωή τους, να θέτουν υψηλούς στόχους και με σταθερά βήματα να προχωρούν με ήθος και αξιοπρέπεια ο καθένας προς τη δική του κορυφή!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Α΄ Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, η Πρόεδρος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πιπίνα Κουμάντου με διπλή ιδιότητα και ως μητέρα και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Δημήτρης Οικονομόπουλος.

Η Τελετή Αποφοίτησης διεξήχθη λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την εξασφάλιση συνθηκών δημόσιας υγείας, τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις και τις επίσημες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά που Υφυπουργός Παιδείας παραβρίσκεται σε τελετή αποφοίτησης Σχολείου στη Μεσσηνία!

To Top