Το δικό μου Σχολείο

Εκπ.Μπουγά: Μήνυμα Ειρήνης από τα παιδιά του σχολείου στην παρέλαση

Μήνυμα ειρήνης έστειλαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπ.Μπουγά στην φετινή παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου. Τα παιδιά έφεραν στο στήθος καρφιτσωμένη την κονκάρδα με το σύμβολο της Ειρήνης. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από μαθητές Λυκείου και μαθητής της Β’ Λυκείου σχεδίασε το σήμα.

PARELASH-MARTIOS-DSC-0459

 

Ενδιαφέρον έχει και η ενημέρωση που παρείχε το Σχολείο προς τους γονείς που τους ενημέρωνε σχετικά: “Η Ελλάδα γιορτάζει την Εθνική Επέτειο της απελευθέρωσής της και ειδικά φέτος τιμούμε τα 200 και πλέον χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του ’21. Η ελευθερία των λαών, η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η εδαφική ακεραιότητα των κρατών είναι έννοιες αδιαμφισβήτητες.

Παρόλα αυτά τα γεγονότα πολέμου των τελευταίων εβδομάδων προκαλούν έντονο προβληματισμό και μας κάνουν να συνειδητοποιούμε ότι τίποτα πλέον δεν είναι δεδομένο. Τις τελευταίες εβδομάδες στο σχολείο οι συζητήσεις με τους μαθητές μας για την ειρήνη και τον πόλεμο, τη ζωή και τον θάνατο, τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθημερινές.

PARELASH-MARTIOS-DSC-0462

PARELASH-MARTIOS-DSC-0468

Στο πλαίσιο αυτό στην παρέλαση οι μαθητές/τριες του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά θα φέρουν καρφιτσωμένη στη στολή της παρέλασης όχι την κονκάρδα των Εκπαιδευτηρίων (όπως γινόταν στις προηγούμενες παρελάσεις) αλλά κονκάρδα με το σύμβολο της ειρήνης ως ένδειξη συμπαράστασης στους λαούς που στις μέρες μας υποφέρουν από τον πόλεμο και ταυτόχρονα υποστήριξης του ιδεώδους της παγκόσμιας ειρήνης και της ελευθερίας των λαών”.
Ας ελπίσουμε να εισακουστεί αυτό το μήνυμα και τα παιδιά να αποτελούν θεματοφύλακες ειρήνης στο μέλλον.

To Top