Το δικό μου Σχολείο

Εκπ.Μπουγά: Οι μικροί επι-STEAM-μονες κατασκευάζουν τον “γερανό” τους!

O καθηγητής Άρης Μαυρομμάτης & η Ημέρα STEAM στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου μια ξεχωριστή εκδήλωση από τον όμιλο STEAM (ερευνώ-χαίρομαι-ανακαλύπτω) για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

Οι μικροί επιSTEAMονες (Νηπιαγωγείο & Ά Δημοτικού) συγκεντρώθηκαν ξανά στο εργαστήριο τους για να ξεκινήσουν τον 3ο κύκλο κατασκευών τους με τίτλο «Ο Γερανός»! ‘Όμως στη συγκέντρωση αυτή δεν ήταν μόνοι τους!

Ήρθε και ο μεγάλος αρχι-επιστήμονας του Steam Άρης Μαυρομμάτης (καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας)!


Μαζί έπαιξαν και προβληματίστηκαν γύρω από το πώς θα μπορούσαν να σηκώσουν πολύ βαριά αντικείμενα! Έτσι λοιπόν συμφώνησαν να δημιουργήσουν τον δικό τους γερανό, που θα τους βοηθήσει στο νέο τους εγχείρημα! Οι μελέτες και οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει…!

Παράλληλα, στο δικό τους εργαστήριο, τα μεγαλύτερα παιδιά του δημοτικού είχαν οργανώσει ένα ξεχωριστό διαγωνισμό Steam εκτός κύκλου με τίτλο «Η καλύτερη συνταγή πλαστελίνης».

Ο διαγωνισμός αυτός προέκυψε από την αναγκαιότητα ύπαρξης -από τα παιδιά- ενός υλικού για να εκφράζονται και να αναπαριστούν διάφορες μορφές από τον κόσμο γύρω τους. Τα υλικά που χρειάζονται υπήρχαν σε αφθονία έλειπε όμως… η συνταγή! Κάθε ομάδα κλήθηκε λοιπόν, να επιλύσει το πρόβλημα των ποσοτήτων και να επιλέξει τις σωστές αναλογίες για να δημιουργήσει την καλύτερη πλαστελίνη! Μέσα από τον πειραματισμό και την εξερεύνηση αναδείχθηκαν οι δύο καλύτερες συνταγές που μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά για να τη δοκιμάσουν και στο σπίτι τους!

Η μοναδική αυτή ημέρα έκλεισε με μια κοινή συγκέντρωση παιδιών αλλά και γονιών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μιλήσουν με τον επιστημονικό συνεργάτη του σχολείου κύριο Άρη Μαυρομμάτη. Μέσα από τη παρουσίαση αυτή αναδείχθηκε η σημαντική προσφορά και τα πολλαπλά οφέλη των παιδιών όλων των βαθμίδων από την εμπλοκή τους σε δραστηριότητες Steam!

Εκπ.Μπουγά: Οι μικροί επι-STEAM-μονες κατασκευάζουν τον “γερανό” τους!
To Top