Το δικό μου Σχολείο

Εκπ.Μπουγά: Φιλοξενήθηκαν 17 εκπαιδευτικοί από Κροατία, Ισπανία και Βέλγιο για το Erasmus+

“ΓΕΥΣΗ” ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΚΑΘΗΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΕΣ

Ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ η φιλοξενία 17 εκπαιδευτικών από την Κροατία, Ισπανία και Βέλγιο, οι οποίοι συμμετείχαν, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+, σε δραστηριότητες στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Τα εκπ.Μπουγά, που συμπληρώνουν φέτος 30 χρόνια λειτουργίας, συμμετέχουν από το 2018 στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρά τις συνθήκες της πανδημίας, ολοκληρώνεται με επιτυχία και με βασικό θέμα τον προσανατολισμό στις θετικές επιστήμες και την μετατροπή του Fablabs σε SteamLabs.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και πρακτικών εφαρμοσμένης παιδαγωγικής, με επίκεντρο τα παιδιά και προς όφελός τους, πάντα στην κατεύθυνση να προετοιμαστούν για να γίνουν ευρωπαίοι πολίτες.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας του σχολείου περιλαμβάνει ξεναγήσεις κι εκδρομές σε Αρχαιολογικούς τόπους, όπως της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και στον Αρχαιολογικό χώρο του Πρωτοελλαδικού Μεγάρου στα Ακοβίτικα, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και φυσικά παιδαγωγικές προσεγγίσεις στην πράξη, δηλαδή στο σχολικό περιβάλλον.
Για το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες, μίλησαν στο Messinialive η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου των Εκπ.Μπουγά Νίκη Μπουρίκα, η υπεύθυνη του προγράμματος Τίνα Γιαννακέα κι ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

To Top