Το δικό μου Σχολείο

Εκπ. Μπουγά: Family Day-Γιορτή της οικογένειας και της εκπαίδευσης!

Family Day ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά με σκοπό να γνωρίσουν οι γονείς των μαθητών τις δραστηριότητες που έχουν τα παιδιά τους στο σχολείο, να παίξουν παιχνίδια γνώσεων, και να γίνουν για μια μέρα και οι ίδιοι μαθητές, συμμετέχοντας στην τάξη των παιδιών τους!

Την Κυριακή 31 Μαρτίου οι εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά άνοιξαν από τις 11 το πρωί τις πόρτες τους και υποδέχτηκαν μαθητές και γονείς στο σχολείο σε μια γιορτή της εκπαίδευσης και της οικογένειας!

Το κουδούνι χτύπησε αυτή τη φορά και για τους γονείς, που προσήλθαν στις τάξεις των παιδιών τους και είχαν μια εμπειρία σχετικά με τον τρόπο διδασκαλίας των παιδιών.

Γονείς και παιδιά στα ίδια θρανία μαθητές!

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΙΚ-ΝΙΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ

Ταυτόχρονα στο προαύλιο του σχολείου είχαν στηθεί από νωρίς παιχνίδια και δραστηριότητες για μικρά και μεγάλα παιδιά, ενώ ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου είχε ετοιμάσει ένα διεθνές πικ-νικ, με σπιτικά εδέσματα, γλυκά και φαγητά από διαφορετικές χώρες, μιας και στο σχολείο φοιτούν παιδιά από 20 διαφορετικές χώρες!

ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ!

Μαθητές και γονείς ακολουθώντας έναν χάρτη δραστηριοτήτων που τους δίνονταν στην είσοδο του σχολείου μπορούσαν να παρακολουθήσουν και τις αντίστοιχες δραστηριότητες που είχαν ετοιμαστεί από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Μάλιστα για να ζήσουν όλοι μαζί με τα παιδιά τους την εμπειρία του να είσαι μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, είχε οριστεί ως κεντρικός χώρος πάρκινγκ το Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας και από εκεί σχολικά λεωφορεία μετέφεραν γονείς και μαθητές στο σχολείο!

Το MessiniaLive βρέθηκε στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, καταγράφοντας τις όμορφες οικογενειακές στιγμές που πέρασαν γονείς και παιδιά που συμμετείχαν στη FAMILY DAY.

Στον τοίχο αναρρίχησης μπαμπάδες και παιδιά!

Μιλήσαμε με μπαμπάδες και μαμάδες, αλλά και με τους εκπαιδευτικούς για την πρωτότυπη αυτή διοργάνωση που συνδύαζε μικρές δόσεις εκπαίδευσης, παιχνιδιού, χαράς και ενθουσιασμού τόσο από τους μαθητές όσο και από τους γονείς τους που πραγματικά απόλαυσαν την ηλιόλουστη Κυριακή μαζί με τα παιδιά τους, περνώντας ευχάριστα ποιοτικό χρόνο μαζί τους και παίρνοντας μια γεύση από τον τρόπο που γίνεται το μάθημα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης αλλά και όλες τις δραστηριότητες από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top