Το δικό μου Σχολείο

Εκπ.Μπουγά – Ecomedia: Εκπαιδευτικό συνέδριο για την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες-Παρέμβαση Κεραμέως

ΜΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Ξεκίνησε χτες το εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα: “Δημιουργικότητα και Καινοτομία μέσα από τις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση” που θα διοργανωθεί σε διαδικτυακή μορφή έως τις 22 Οκτωβρίου 2020 στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Διοργανωτές είναι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης, η Α/μια και Β/θμια Εκπαίδευση Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την επιστημονική επίβλεψη του τμήματος πληροφορικής του Πανεπιστημίου Danube του Krems της Αυστρίας.

Η γλώσσα συνεδρίου είναι η Αγγλική και την Κυριακή το απόγευμα έγινε η έναρξή του, με χαιρετισμό από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η οποία τοποθετήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης για την σημασία του συνεδρίου και των νέων τεχνολογιών στην Εκπαίδευση.

Επίσης έγιναν συνδέσεις για σύντομους χαιρετισμούς και τοποθετήσεις από συμμετέχοντες καθηγητές από την Αμερική και την Ευρώπη, ενώ παρόντες ήταν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, εκπρόσωπος του Σεβ.Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο Ηλίας Γυφτέας, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαμάτας, οι Διευθυντές εκπαίδευσης της Μεσσηνίας και συμμετέχοντες του συνεδρίου.

Η ιδέα της διοργάνωσης του συνεδρίου, που είναι από τα πιο σημαντικά που γίνονται στη χώρα μας, με έδρα την Καλαμάτα, προέκυψε από τη μακρόχρονη συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τις ΤΠΕ στην εκπαίδευση, ecoMEDIA-europe http://www.ecomedia-europe.net/, του οποίου η Δ.Δ.Ε. Μεσσηνίας είναι εθνικός εταίρος από το 2009.

Θεματικές ενότητες του Συνεδρίου:
Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση/Ηλεκτρονική μάθηση (μέθοδοι, προκλήσεις, εμπειρίες, διδασκαλία από το σπίτι κ.α).
Εικονική πραγματικότητα και επαυξημένη πραγματικότητα στην τάξη.
Αλληλεπίδραση ανθρώπων και μηχανών (Ρομποτική, Τεχνητή νοημοσύνη, digital agents στην εκπαίδευση).
Παιχνιδοποίηση στη μάθηση/μαθαίνοντας με και από τα παιχνίδια.

To Top