Το δικό μου Σχολείο

Εκπ. Μπουγά: 170 μαθητές συμμετείχαν στον Μαθηματικό διαγωνισμό «Καγκουρό»

Με επιτυχία διεξήχθη σήμερα το πρωί στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά ο Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό», που είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, στον οποίο συμμετέχουν 4,5 εκατομμύρια μαθητές από 42 χώρες.

Στη χώρα μας, ο διαγωνισμός διεξάγεται από το 2007 με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Μαθηματικών.

170 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά 170 παιδιά, μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι και τη Γ΄ Λυκείου, από διάφορα σχολεία της Μεσσηνίας αλλά και από Λακωνία και Αρκαδία.
Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν δεν απαιτούσαν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονταν μόνο σε παιδιά με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά.
Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα.

Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής. Επιπλέον, ένας στους έξι διαγωνιζόμενους λαμβάνει επιπρόσθετα συμβολικά βραβεία με βάση την επίδοσή του.

ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, που διαρκεί μία ώρα και 30 λεπτά, οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Οι περισσότερες εξ αυτών είναι πρωτότυπες, ενώ πολλές διατυπώνονται με διασκεδαστικό τρόπο. Τα θέματα είναι, σε γενικές γραμμές, βατά και η ύλη που διδάχθηκαν οι μαθητές στην τάξη τους αρκεί για να απαντηθούν οι ερωτήσεις του διαγωνισμού.

To Top