ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Βόμβα» Παπανδρέου – Καταγγέλλει νοθεία στην εκλογική διαδικασία του α’ γύρου

“ΣΕ 164 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ- ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ΤΟΥ Β’ ΓΥΡΟΥ”

Ο Γιώργος Παπανδρέου προχωρά σε μία σοβαρή καταγγελία για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, λίγες μέρες πριν την διεξαγωγή του δεύτερου γύρου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν υποψήφιος καταγγέλλει παραβλέψεις που έγιναν στον Α΄γύρο της Κυριακής 5/12 και θέτει ζήτημα για το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Μάλιστα, έστειλε ανακοίνωση στην ΕΔΕΚΑΠ, όπου αναφέρει το εξής:

«Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων.

Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρείας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

πηγή:ieidiseis.gr

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Βόμβα» Παπανδρέου – Καταγγέλλει νοθεία στην εκλογική διαδικασία του α’ γύρου
To Top