Αθλητισμός

Εκλογές ΕΠΟ: Στις 27 Μαρτίου ηλεκτρονικά, αν δεν αρθούν οι περιορισμοί

Aκόμη μια αναβολή πήραν οι αρχαιρεσίες της ΕΠΟ που ήταν προγραμματισμένες για τις 19 Μαρτίου.

Με δεδομένο ότι σύμφωνα με την τροπολογία Αυγενάκη, οι θητείες των διοικήσεων όλων των ομοσπονδιών θα εκπνεύσουν στις 31/3, η ΕΠΟ μετέθεσε τις εκλογές της για το Σάββατο 27 Μαρτίου στην Αθήνα.

Μεταθέτοντας τις εκλογές της προς το τέλος της προθεσμίας, στην ΕΠΟ ελπίζουν ότι μέχρι τότε θα έχουν αρθεί οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας (απαγόρευση συναθροίσεων και μετακίνησης από Νομό σε Νομό) και θα μπορέσουν να κάνουν τις εκλογές τους με την φυσική παρουσία των εκπροσώπων των Ενώσεων.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα τις κάνουν ηλεκτρονικά με το σύστημα που θεσμοθετήθηκε με την τροπολογία Αυγενάκη.

Από εκεί και πέρα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να αποστείλει ως το τέλος της εβδομάδας επιστολή σε FIFA/UEFA, με την οποία να ζητείται η παρέμβασή τους για τις διατάξεις του αθλητικού νόμου που παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο.

Τέλος, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ο Τζέικ Κόλινς αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, στη θέση του Άλαν Σνόντι.

Ο Κόλινς είναι εκπαιδευτής VAR της FIFA και έχει μακρά εμπειρία σε διεθνές επίπεδο στη βελτίωση της ατομικής απόδοσης των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών.

Ο Σνόντι αντικαθιστά τον Μιχάλη Κουκουλάκη, του οποίου η σύμβαση δεν ανανεώθηκε και θα έχει την ευθύνη των Super League 2 και Football League.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Μετά την ψήφιση του Νόμου 4778/21, κι ενόψει της εφαρμογής των διατάξεών του, ματαιώνεται η προγραμματισμένη για τις 19 Μαρτίου 2021 Τακτική Εκλογική Γενική Συνέλευση και θα διεξαχθεί στις 27 Μαρτίου 2021 και ώρα 10.00πμ, είτε με χρήση σύγχρονων μέσων Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνίας (άρθρο 45, Ν.4778), είτε με φυσική παρουσία, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης. Με την ίδια απόφαση εξουσιοδοτήθηκε επίσης η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις ανάλογα με τα ισχύοντα εκείνη την εποχή μέτρα.

Ο κ. Τζέικ Κόλινς αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, στη θέση του κ. Άλαν Σνόντι, ο οποίος θα έχει την ευθύνη των Super League 2 και Football League, αντικαθιστώντας τον κ. Μιχάλη Κουκουλάκη. Ο κ. Κόλινς είναι εκπαιδευτής VAR της FIFA και έχει μακρά εμπειρία σε διεθνές επίπεδο στη βελτίωση της ατομικής απόδοσης των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών.

Εκλογές ΕΠΟ: Στις 27 Μαρτίου ηλεκτρονικά, αν δεν αρθούν οι περιορισμοί
To Top