Τροφή για σκέψη

Η Εκκλησία κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

Την έντονη αντίθεσή της, στην αναδοχή παιδιών από ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, ως εκ τούτου και τα ομόφυλα, έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία μάλιστα τονίζει πως στην συγκεκριμένη περίπτωση «επικράτησε και πάλι η πολιτική ορθότητα» εις βάρος της «φυσικής τάξης».

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, δηλώνει «την έντονη αντίθεσή της στην επιλογή της Πολιτείας να στερήσει από ορισμένα παιδιά το δικαίωμα ανάπτυξής τους μέσα σε ένα φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον με πρότυπα πατρότητας και μητρότητας». Επ’ αυτού, χαρακτηριστικά τονίζει ότι «Δυστυχώς, επικράτησε και πάλι η “πολιτική ορθότητα” ενάντια στη φυσική τάξη και το συμφέρον του παιδιού».

Αναλυτικά το ανακοινωθέν έχει ως εξής: «Μετά από τη χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας που επιτρέπει την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος διατυπώνει και πάλι την έντονη αντίθεσή της στην επιλογή της Πολιτείας να στερήσει από ορισμένα παιδιά το δικαίωμα ανάπτυξής τους μέσα σε ένα φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον με πρότυπα πατρότητας και μητρότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός εξακολουθεί να εμπιστεύεται ως βασική του αξία την οικογένεια. Δυστυχώς επικράτησε και πάλι η “πολιτική ορθότητα” ενάντια στη φυσική τάξη και το συμφέρον του παιδιού.
Η Εκκλησία της Ελλάδος υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι ο πλέον μαζικός θεσμός του ελληνικού λαού και ως εκ τούτου έχει δικαίωμα δημόσιου λόγου, όπως και κάθε άλλος κοινωνικός φορέας, χωρίς να αξιώνει την επιβολή των απόψεών της στην Πολιτεία».

Η Εκκλησία κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια
To Top