ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκκληση από τους γονείς των παιδιών που κάηκε το σπίτι τους να βρεθεί ένα σπίτι να νοικιάσουν

Άμεση ανάγκη να βρεθεί ένα σπίτι για την οικογένεια του Ηλία και της Μπιλιάννα Γεωργοπούλου, καθώς η οικογένεια είναι κυριολεκτικά στον δρόμο.
Τα ελάχιστα πράγματα που μπόρεσαν να ανασύρουν από τις στάχτες τα έχουν στο αυτοκίνητό τους, όπως και όλα τα πράγματα που τους προσφέρει ο κόσμος. Το σπίτι των παιδιών είναι πλέον το περίπτερο και η πλατεία Όθωνος καθώς εκεί περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, έως ότου νυχτώσει.


Το σπίτι των παιδιών είναι πλέον το περίπτερο και η πλατεία Όθωνος


Όλα τα πράγματα της οικογένειας είναι πλέον στο αυτοκίνητό τους

Συναντήσαμε τον Ηλία και τη Μπιλιάννα στο περίπτερο, όπου εργάζεται η δεύτερη, στην πλατεία Όθωνος. Μαζί τους ήταν και τα δυο τους παιδιά, η 8χρονη Έφη, μαθήτρια της Β’Δημοτικού και η 18μηνών Γεωργία-Παναγιώτα.

Όπως μας δήλωσαν οι γονείς τους, τα παιδιά ήταν από το πρωί στο περίπτερο ή κάθονταν στην πλατεία κάτω από τις ομπρέλες, τον καυτό ήλιο, και την ανυπόφορη ζέστη, συνθήκες ακατάλληλες ειδικά για το μωρό. Η οικογένεια προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της και να σταθεί στα πόδια της μετά από την ολοσχερή καταστροφή του σπιτιού τους.

Το ζευγάρι μίλησε στο MessiniaLive, ευχαριστώντας τον κόσμο που τους στηρίζει και τους συμπαραστέκεται από την πρώτη στιγμή που έχασαν το σπίτι και τα πράγματά τους.

Οι ίδιοι προσπαθούν να είναι ψύχραιμοι, ώστε να μην επιβαρύνουν συναισθηματικά τα παιδιά τους, που είναι ακόμα ανήσυχα, μιας και έχασαν τον χώρο τους, το δωμάτιό τους, τα παιχνίδια τους, τον κόσμο τους. Το μωρό τους έκλαιγε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η μεγάλη τους κόρη δεν πήγε σήμερα στο σχολείο. Όλα τους τα ρούχα και τα αγαπημένα τους παιχνίδια έχουν καεί, και τα μικρά έπαιζαν το πρωί με κάποια παιχνίδια που τους δώρισαν.

ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!

Συγκλονίζει η μαρτυρία της μάνας που μας περιέγραψε τις πρώτες στιγμές που είδε το σπίτι της να καίγεται. Μια έντονη παρόρμηση εκείνο το πρωί την έκανε να πάρει μαζί και τη μικρή της κόρη, την οποία συνήθως άφηνε για λίγη ώρα το πρωί στο σπίτι. Εκείνο το πρωινό αποφάσισε να την πάρει μαζί της στο περίπτερο, μια κίνηση που αποδείχτηκε σωτήρια για τη μικρή. Αντιθέτως, το σκυλάκι της οικογένειας που έμεινε στο σπίτι είχε τραγικό τέλος.

Η Μπιλιάννα είναι συντετριμμένη από όσα έχασαν, κλαίει συνεχώς, και προσπαθεί όσο το δυνατόν να βρει τη δύναμη να αντεπεξέλθει στο κακό που τους βρήκε. Ωστόσο δεν χάνει το κουράγιο της, καθώς, όπως μας είπε, έχει μάθει στις δυσκολίες. “Ένα σπίτι για τα παιδιά μου, μας είπε, και όλα τα άλλα έπονται. Να έχουν το χώρο τους, να μπορέσουμε να σταθούμε, να τα φτιάξουμε από την αρχή”.

Η ΞΥΛΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΘΙΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

Η ίδια, που μας εξομολογήθηκε ότι πιστεύει βαθιά στο Θεό, μας ανέφερε ότι τα μοναδικά πράγματα που σώθηκαν από τη φωτιά ήταν μια ξύλινη χειροποίητη εικόνα της Παναγίας, που είχε φτιάξει η ίδια, και ένας ξύλινος σταυρός!

“ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”

Ψάχνουν άμεσα για ένα τριάρι στην περιοχή που έμεναν ή και στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Όθωνος, ώστε να είναι κοντά στο σχολείο της μικρής και στο περίπτερο που δουλεύει η μητέρα της.

Προς το παρόν φιλοξενούνται στον αδελφό τού Ηλία- ήδη διανυκτέρευσαν χθες βράδυ εκεί- έως ότου βρεθεί ένα σπίτι για να στεγαστούν ξανά. Και οι δύο έχουν τις δουλειές τους. Ο Ηλίας δουλεύει, όπως μας είπε, εδώ και 26 χρόνια στον “Λωτό”, ενώ η Μπιλιάννα δουλεύει στο περίπτερο επί της Οθωνος και απευθύνουν έκκληση μέσα από το MessiniaLive, εάν κάποιος διαθέτει προς ενοικίαση σπίτι στην ευρύτερη περιοχή να τους καλέσει στο τηλέφωνο 6988028502, που είναι το κινητό του Ηλία Γεωργόπουλου ή στο 27213-01638, που είναι το τηλέφωνο του περιπτέρου στην Όθωνος, ώστε να μπορέσουν να βρουν άμεσα ένα σπίτι για τα παιδιά τους.

TO ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΦΩΣ ΣΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Ερωτηθείς για τα αίτια της πυρκαγιάς ο Ηλίας Γεωργόπουλος μας δήλωσε ότι το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής τα ερευνά, ενώ εκτιμά ότι το πόρισμα θα βγει από Δευτέρα. Σήμερα ο ίδιος έδωσε κατάθεση, “κατέθετα δύο ώρες” μας είπε χαρακτηριστικά. Για εκείνον έχει σημασία να βρεθεί η αιτία που κατέστρεψε το σπίτι του, κυρίως όμως αυτό που πλέον μετράει είναι ότι η οικογένειά του είναι καλά, και όλα τα άλλα φτιάχνονται, όπως μας είπε χαρακτηριστικά.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top