ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση Τσίπρα: Κηρύξτε αργία την επόμενη Δευτέρα λόγω καύσωνα-Να προστατευτεί ο πληθυσμός

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζητά εν όψει του κύματος καύσωνα να κηρυχθεί ως αργία η επόμενη Δευτέρα ώστε όπως αναφέρει να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός.

Την κήρυξη της ερχόμενης Δευτέρας ως αργία ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός αλλά και δράσεις της ΔΕΗ και της τοπικής αυτοδιοίκησης εν όψει του καύσωνα, ζητά με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει:
"Ενόψει του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες μέρες, επικοινώνησα με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη.
Η Πολιτεία πρέπει να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών.
Η γνώμη τους είναι ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός.
Σε κάθε περίπτωση, ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να προετοιμαστεί έγκαιρα.
Η ΔΕΗ να μεριμνήσει άμεσα για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την επικράτεια, καθώς η υπερφόρτωση του δικτύου θεωρείται δεδομένη.
Ενώ οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να φροντίσουν να διατηρούν ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους για τους πολίτες.
Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας απειλεί. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία αιφνιδιασμού. Οφείλουμε έγκαιρα να οργανώσουμε την άμυνα μας απέναντι στις συνέπειές της.
Κυρίως όμως, να δράσουμε με σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που την προκαλούν".

Έκκληση Τσίπρα: Κηρύξτε αργία την επόμενη Δευτέρα λόγω καύσωνα-Να προστατευτεί ο πληθυσμός
To Top