ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για το Περιβάλλον στην Καλαμάτα – “Το ΠΑΣΟΚ χλευάστηκε για την πράσινη ανάπτυξη αλλά δικαιώθηκε”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Ν.Ε Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής διοργάνωσε σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου, στις 8:00μ.μ, στο εκλογικό περίπτερο του κόμματος στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, πολιτική εκδήλωση με θέμα “Οι θέσεις μας για το Περιβάλλον”, με ομιλητές τους: Δημόπουλο Παναγιώτη, Γραμματέα Τομέα Περιβάλλοντος ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Αντιπρύτανη Έρευνας & Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή Τμήματος Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών και την Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Υποψήφια Βουλευτή Μεσσηνίας, Αναπληρώτρια Γραμματέας Τομέα Περιβάλλοντος ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Γεωπόνο M.Sc.

DSC-1596

DSC-1597

DSC-1599

DSC-1600

DSC-1608

Παραβρέθηκαν στελέχη και φίλοι του κόμματος, ο Βουλευτής Παναγιώτης Αδαμόπουλος και οι υποψήφιοι Βουλευτές Αριστέα Καζάκου, Κων.Πιέρρου, Μενέλαος Γερονικολός και Περικλής Ξηρογιάννης.

DSC-1612

DSC-1615

DSC-1619

DSC-1623

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει θέσει στο επίκεντρο των πολιτικών και των δράσεων του την προστασία του περιβάλλοντος, όπως επεσήμανε κι ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που φέτος είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης, ενός πολύ μεγάλου προβλήματος, με σημαντικές επιπτώσεις και στην υγεία μας. Η Ελλάδα υπολογίζεται ότι παράγει 700.000 τόνους πλαστικών απορριμμάτων ετησίως, με ένα σημαντικό ποσοστό να διαρρέει στο περιβάλλον ρυπαίνοντας τις ακτές μας» σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης.

DSC-1624

DSC-1626

image00001

image00003

image00010

image00011

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνει, η χώρα μας και γενικότερα η περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, θεωρείται από τις πλέον ευάλωτες του πλανήτη στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. «Η αύξηση της θερμοκρασίας, τα πιο συχνά και έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας είναι ήδη μέρος της καθημερινότητας μας» επισημαίνει.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «λόγω της ξηρασίας, που πλήττει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά συνολικά τη νότια Ευρώπη, η ανάγκη για βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων γίνεται ακόμα πιο σημαντική».

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ανδρουλάκης, με τις προτάσεις του κόμματος, όπως αυτές για την ενεργειακή δημοκρατία, «εστιάζουμε στην αειφόρο ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο για να γίνει η κοινωνία και η οικονομία μας πιο ανθεκτική στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και περιβαλλοντικά βιώσιμη».

To Top