ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ: “Θέλουμε να μετατρέψουμε τον φόβο σε ελπίδα”

ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:  ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ 800 ΕΥΡΩ –  ΧΑΡΙΤΣΗΣ: ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουλίου ανοιχτή πολιτική εκδήλωση-συζήτηση στο “Καφε-Σινέ” , με θέμα: “Πολιτικές εξελίξεις, η πανδημία και οι επιπτώσεις της, η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για προοδευτική διέξοδο”. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην υγειονομική κρίση και στα προβλήματα που συσσώρευσε, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές και η φιλοσοφία της νέας προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως αναφέρθηκε είναι ένα πρόγραμμα για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, που απευθύνεται στην πλειοψηφία της κοινωνίας, στα ζωντανά και ενεργά κομμάτια της: Τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους νέους, τους επιστήμονες, τους ανέργους.

Δικαιοσύνη στην εργασία, στην οικονομία, στην κοινωνία, στη ζωή, μείωση των ανισοτήτων, πράσινη μετάβαση και αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, δημοκρατία, στήριξη των νέων, είναι οι κεντρικοί άξονες. Εμβληματικές είναι οι προτάσεις για το νέο ΕΣΥ, την εργασία, την ανάκαμψη της οικονομίας, την Παιδεία, τον πολιτισμό, το κοινωνικό κράτος, την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Ξεχωρίζει η πρόταση για νέο κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ.

Οι ομιλητές τόνισαν πως στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. χαρακτηρίζονται από αυταρχισμό, περιστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών και εφαρμογή μιας σκληρά ταξικής νεοφιλελεύθερης μεταρρύθμισης της οικονομίας, που αυξάνει δραματικά τις ανισότητες στην κοινωνία, ισοπεδώνοντας τον κόσμο της εργασίας, μην διστάζοντας να πλήξει την καρδιά τής ηθικής τής εργασίας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Γιώργος Μακρής, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των πρώην Υπουργών και νυν Τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κι ακολούθησε διάλογος. Παραβρέθηκαν τοπικά στελέχη, φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδιοικητικοί και οι πρώην Βουλευτές του κόμματος Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας.

Νωρίτερα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ προηγήθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ όπου οι ομιλητές της εκδήλωσης δέχτηκαν κι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη:

Η αρχική τοποθέτηση του Γιώργου Μακρή, Συντονιστή της Ν.Ε. Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η τοποθέτηση του Αλέξη Χαρίτση

Η τοποθέτηση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου


Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις των ΜΜΕ

To Top