ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eκδήλωση στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών-Στα “πορτοκαλί” το Πνευματικό Κέντρο

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών-25 Νοεμβρίου- ο Δήμος Καλαμάτας με τη Διεύθυνση Πρόνοιας και το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας διοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, στις 17.30 το απόγευμα της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου. Σε μια συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης στο μείζον αυτό κοινωνικό πρόβλημα, θα φωταγωγηθεί πορτοκαλί το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καλαμάτας, στα πλαίσια μιας διαρκούς προσπάθειας αφύπνισης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σε ζητήματα έμφυλης βίας και ανισοτήτων, τιμά και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, με την εξής εκδήλωση:

  • Ώρες: 10:00 – 14:00, Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση των πολιτών στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας από τα Στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου, μέσω διανομής έντυπου ενημερωτικού υλικού, καθώς και συζήτηση με το κοινό. Θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σχολικών τάξεων, όπως και εκπροσώπων της φοιτητικής κοινότητας .
  • Ώρα: 17:30, Ανοιχτή Εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας. Θα πραγματοποιηθεί Πορτοκαλί Φωταγώγηση (χρώμα συνυφασμένο με τον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών) του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας – “Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή”. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες και χαιρετισμούς του Δημάρχου Καλαμάτας, καθώς και Φορέων /Υπηρεσιών της τοπικής κοινωνίας.

Είναι πιο σημαντικό από κάθε άλλη φορά να αφυπνιστεί η κοινωνία με τη συστράτευση όλων μας, ατομικά και συλλογικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί οριστικά το ειδεχθές φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας, το όποιο λειτουργεί από το 2013 και παρέχει ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες του, με εξειδικευμένη πληροφόρηση σε θέματα έμφυλης βίας και διακρίσεων στην κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει συμβουλευτικά τα θύματα – επιζώσες βίας, κατόπιν αιτήματός τους. Δεσμευόμενο από το απόρρητο της συμβουλευτικής και τηρώντας απόλυτη εχεμύθεια, σπάει τα έμφυλα στερεότυπα και ενδυναμώνει τις γυναίκες, κινητοποιώντας τες, με σκοπό την αυτοπροστασία τους, την αυτοφροντίδα τους, και την άρση της επιτρεπτικότητας  απέναντι στη βία.

kentro symvouleytikis kalamata5

Σημειώνεται ότι η Πράξη με τίτλο: «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σε τοπικό επίπεδο στο Δήμο Καλαμάτας» του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

To Top