Αθλητισμός

Εκδήλωση ΚΚΕ: Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός οδεύει προς εξαφάνιση

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣΤΗΝ … ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΧΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Εκδήλωση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τις θέσεις του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο της Παραλίας, το απόγευμα της Τρίτης 20 Απριλίου με ομιλητές τον εθνικό προπονητή Γιώργο Πομάσκι και τον Θοδωρή Λιάπη, από την Αθλητική Επιτροπή της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Την εκδήλωση συντόνισε ο Δημήτρης Οικονομάκος, μέλος της Τομεακής Οργάνωσης Μεσσηνίας του ΚΚΕ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Καλαμάτας, ενώ παραβρέθηκαν προπονητές, αθλητές κι εκπρόσωποι φορέων και αθλητικών Σωματείων.

Στις τοποθετήσεις τους επεσήμαναν τις πολλές ελλείψεις που υπάρχουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και την προσπάθεια του Κράτους να αντικαταστήσουν τα Σωματεία από εταιρίες, όπως υπογράμμισε ο κ.Λιάπης και για να το πετύχει αυτό έχει διακόψει τος επιχορηγήσεις και διάφοροι χορηγοί ή παράγοντες προσπαθούν να καλύψουν τα έξοδα με δικά τους χρήματα ή με τις μηνιαίες συνδρομές, καλώντας τους εκπροσώπους των Σωματείων και τους αθλητές να αντιδράσουν ώστε να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από το Κράτος.

Το πρόσωπο που συγκέντρωσε τις διαμαρτυρίες και τα …βέλη από τους παριστάμενους αλλά κι όσους έλαβαν τον λόγο ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, που τους “άφησε έξω” με τις πρόσφατες αποφάσεις του με τον Δημήτρη Κακαλίκα από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας και τον Δημήτρη Πουλόπουλο από τον Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο να διατυπώνουν δημόσια την πικρία τους και τις διαφωνίες τους.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Ανδρέας Ζαγάκος, ως εκπρόσωπος του Αθλητικού Σωματείου Ο ΑΤΛΑΣ, αναφερόμενος, όχι ως παράγοντας αλλά ως άνθρωπος, πως ο αθλητισμός είναι ο λαϊκός μαζικός αθλητισμός, ο σχολικός αθλητισμός και ο αθλητισμός των Σωματείων. Όλα τα άλλα, υπογράμμισε, είναι ανώνυμες εταιρίες που εμπορεύονται το θέαμα του αθλητισμού και παράγουν θέαμα εκμεταλλευόμενες την ανάγκη του κόσμου.

Τέλος, παρέμβαση έκανε ο Γραμματέας των Προπονητών ποδοσφαίρου Στέλιος Παπαδόπουλος τονίζοντας πως χρειάζεται αντίδραση κι οργάνωση από άτομα που έχουν γνώσεις και εξειδίκευση.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε δημοσίως ο εθνικός προπονητής Γιώργος Πομάσκι απαντώντας ερωτήσεις, καταδεικνύοντας πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα στον Αθλητισμό, ερασιτεχνικό ή κι επαγγελματικό!

To Top