Βιβλίο

Παύλος Γκραίκης: Τα Μεσσηνιακά super foods είναι τα φυσικά βιάγκρα!

To βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις και το gastro-pub-gallery baba yaga οργανώνουν εκδήλωση για τις μεσσηνιακές υπερ-τροφές (ελιά, λάδι, σταφίδα, σύκα, τσάι, μέλι κλπ) με καλεσμένη την Αστερία Σταματάκη, συγγραφέα του βιβλίου (σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Ξένο) ”Γνωρίστε τα ελληνικά superfoods” (εκδόσεις Διόπτρα).

<<…Οι Έλληνες θα μπορούσαν να πάψουν να αναζητούν “υπερτροφές” από τον Αμαζόνιο, το Θιβέτ και από οπουδήποτε αλλού (π.χ. goji berries, cranberries, chia, quinoa κ.λπ.) και να αγαπήσουν περισσότερο τη χώρα τους και τα προϊόντα της, γνωρίζοντας παράλληλα την επιστημονική αλήθεια. Τα αμύγδαλα, το ελληνικό χαβιάρι (αυγοτάραχο), το ελαιόλαδο, η κάππαρη, η μοναδική κορινθιακή σταφίδα, τα κράνα, ο κρόκος Κοζάνης, το εκλεκτό μέλι, το ρόδι, το φυστίκι, τα φύλλα της ελιάς κλπ έχουν πολλαπλά ευεργετικά οφέλη…>> (σημείωμα από το βιβλίο).

“ΤΑ SUPER FOODS ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΜΑΣ”

Μιλώντας στο MessiniaLIVE το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παύλος Γκρέκης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “δεν πρέπει να ψάχνουμε τα Super Foods σε εντυπωσιακές συσκευασίες ξένων εταιριών, γιατί τα super foods είναι δίπλα μας, στη Μεσσηνία, θησαυρός ανεκτίμητος και πάμφθηνες”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Τα super foods έχουν περάσει στα γονίδιά μας”, υπογράμμισε ο Παύλος Γκρέκης, και συμπλήρωσε “με αυτά μας μεγάλωσαν οι γιαγιάδες μας”. Χαρακτηριστικά ανέφερε ως αυθεντικές Μεσσηνιακές υπερτροφές τη μαύρη σταφίδα, το ελαιόλαδο, τα σύκα, την κάππαρη, το τσάι Ταϋγέτου και τα αρωματικά φυτά, αλλά και τους φυσικούς χυμούς από πορτοκάλι, λεμόνι και άλλα εσπεριδοειδή.

“ΦΥΣΙΚΑ ΒΙΑΓΚΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ SUPER FOODS”!

Όπως μας δήλωσε ο Παύλος Γκρέκης τα μεσσηνιακά super foods είναι γνήσια και αυθεντικά φυσικά προϊόντα που απογειώνουν τον οργανισμό και τις αποδόσεις του , είναι τα φυσικά βιάγκρα και επομένως είναι κουτό να ανατρέχουμε σε βιομηχανοποιημένα προϊόντα και χημικά όταν μπορούμε να γευτούμε σε αφθονία τα δικά μας Μεσσηνιακά προϊόντα. Χαρακτηριστικά μας ανέφερε μια χούφτα καρύδια, 4 σύκα και μια χούφτα σταφίδα ήταν αρκετά για να κρατηθεί ο οργανισμός μια ολόκληρη εργάσιμη ημέρα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι :
Αστερία Σταματάκη, συγγραφέας του βιβλίου
Κωνσταντίνα Νικολάκου, Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Πελοποννήσου
Παύλος Γκρέκης, Μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, τροφογράφος
Γιώργος Κουτέλας, συνιδρυτής Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριλένα Γυφτέα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 6μμ το απόγευμα στο baba yaga (Xρήστου Κουμάντου 5, Καλαμάτα).

To Top