ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Στις 5 Απριλίου άνοιγμα των σχολείων και ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ LOCKDOWN ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ- ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ SELF TEST ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την άρση μέτρων, καθώς όπως όλα δείχνουν έχουμε ξαφνικό άνοιγμα σχολείων, καταστημάτων και μετακίνησης- Ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά σήμερα το απόγευμα στις 18.00.

Άνοιγμα των σχολείων και ελεύθερη μετακίνηση από δήμο σε δήμο στις 5 Απριλίου είναι το τελευταίο σχέδιο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των ειδικών και είναι άγνωστο ακόμη αν υπήρξε ψηφοφορία, ωστόσο φαίνεται πως αποφασίστηκε να προχωρήσει το πλάνο που θέλει τα σχολεία να ανοίγουν στις 5 Απριλίου, με αυστηρούς όρους, καθώς και τα μικρά καταστήματα (δεν είναι ακόμη βέβαιο), αλλά να επιτραπεί και η μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Όλα αυτά από 5 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ειδικοί φέρονται να εισηγούνται την παράταση του lockdown για μία ακόμη εβδομάδα, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού.

Αυτό που φαίνεται πως έχουν συζητήσει οι λοιμωξιολόγοι, με βάση τα έως τώρα δεδομένα, είναι από τις 5 Απριλίου να επιτραπούν ξανά οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως, επίσης, δίνουν το πράσινο φως ώστε την ίδια ημερομηνία να ανοίξουν και τα σχολεία με υποχρεωτικά self test κάθε Δευτέρα. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως έχει ανοίξει η συζήτηση για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων στις 5 Απριλίου, καθώς οι μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας έχουν μπροστά τους τις εξετάσεις.

Πάντως, οι εισηγήσεις της Επιτροπής στην κυβέρνηση για τις διαδημοτικές μετακινήσεις και τα σχολεία, αναμένεται να γίνουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουν στη διάθεσή τους.

Πρώτα θα ανοίξουν τα Λύκεια, ενδεχομένως και τα Γυμνάσια και μετά τα Δημοτικά σχολεία.

Οι πληροφορίες θέλουν η επιτροπή να έχει δεχθεί αιτήματα από τέσσερα υπουργεία για χαλάρωση του lockdown και άνοιγμα των καταστημάτων.

Πάντως, κατά τη σημερινή ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά θεωρείται βέβαιη η παράταση του lockdown για μια ακόμη εβδομάδα, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης θα παρουσιάσει το σχέδιο για τα self test.

πηγή:ieidiseis.gr

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Στις 5 Απριλίου άνοιγμα των σχολείων και ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις
To Top