ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη Μαρίνα Καλαμάτας ζητά ο Τζαμουράνης

Τι αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ, Βασίλης Τζαμουράνης

“Τη Δευτέρα 27 Μαΐου συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας με μοναδικό θέμα την απευθείας ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη των τευχών δημοπράτησης για την ανάθεση της διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας!

Πως όμως θα αναθέσει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός την σύνταξη των τευχών δημοπράτησης όταν με ανακοινώσεις του ίδιου του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος δεν ελέγχει τη μαρίνα; 

Σε αλλεπάλληλες περιπτώσεις που η παράταξή μας ερωτούσε στο Δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της μαρίνας της Καλαμάτας:

  • τη μία φορά ο δήμαρχος  μας είπε ότι η εταιρεία που διαχειριζόταν τη μαρίνα δεν την παραδίδει στο Δήμο, 
  • την άλλη  ότι  θα στείλει εξώδικο στην εταιρεία για παραδώσει τη μαρίνα στο Δήμο.
  • στην συνέχεια μας είπε ο δήμαρχος  ότι το εξώδικο δεν αρκεί για αυτό ο Δήμος θα κάνει στην εταιρεία διοικητική αποβολή . 
  • μετέπειτα ο δήμαρχος ανέφερε ότι  δεν μπορεί να γίνει διοικητική αποβολή αλλά μόνο αγωγή έξωσης, χωρίς να είναι σίγουρο και αυτό.
  • Τέλος  πρόσφατα παραδέχτηκε ότι τη χερσαία ζώνη της μαρίνας την διεκδικεί το ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. και γι’ αυτό έχει κολλήσει η παραλαβή της από το Δήμο.

Με λίγα λόγια, ο κύριος δήμαρχος κάθε φορά λέει και κάτι διαφορετικό για τη μαρίνα και κανείς εν τέλει δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει. Αντί λοιπόν ο δήμαρχος και η Δημοτική  αρχή να ενημερώσουν το δημοτικό σύμβουλο για κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης, έρχονται  με fast track διαδικασία να αναθέσουν  τα τεύχη δημοπράτησης για νέο διαγωνισμό για τη Μαρίνα, χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί τα παραπάνω αναπάντητα ερωτήματα.

Η μαρίνα είναι ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον Δήμο  και όχι κάτι ευτελούς αξίας, για να το διαχειριζόμαστε με αυτές τις πρόχειρες, ερασιτεχνικές και αδιαφανείς διαδικασίες. 

Ζητάμε από τον δήμαρχο Καλαμάτας και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:

1.Ειδική έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την μαρίνα της Καλαμάτας.

2.Να προσκληθούν σε αυτή τη συνεδρίαση για να ενημερώσουν λεπτομερώς και για τα πάντα, όσοι έχουν χειριστεί τα θέματα της μαρίνας διαχρονικά (νομικοί  και υπηρεσιακά στελέχη κλπ) και όχι μόνο ο δήμαρχος και η αρμόδια αντιδήμαρχος.

3.Μέχρι να ενημερωθούμε και να παρθούν τυχόν  αποφάσεις του συλλογικού οργάνου, να μην γίνει καμία ενέργεια και να μην ληφθεί καμία απόφαση , όπως αυτή που έχει μεθοδεύσει για τη Δευτέρα η δημοτική αρχή μέσω του αναπτυξιακού οργανισμού του Δήμου. 

Τονίζουμε ότι ο δήμαρχος είναι εκλεγμένος μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία και οφείλει να λειτουργεί με ενημέρωση και διαφάνεια, ιδιαίτερα για τόσο σημαντικές υποδομές που επηρεάζουν   όλη τη Μεσσηνία, όπως είναι η μαρίνα Καλαμάτας”. 

To Top